網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

請問有介紹嗎?只需要上層有床,下層不用的,因為空間唔夠長,一定要訂造,180x 125cm, 要頂到重,因都預咗放書本,好多書。

想鐵的,可自己安裝,但請問運費唔知點好

男爵府

333s 發表於 19-3-23 20:18
上層床, 下層吉位。稱高架床, 公寓床, 小户型高架床

1. 標準是190*120, 夠地方, 就別改呎寸。

謝謝你,要改呀,如果唔係大門開唔到,頂住,頂盡長180cm, 所以好頭痛。濶120都可以。

其實唔敢淘床架,怕尺寸錯我就大檸樂,因運費都唔少,唔知香港元朗區訂幾錢呢,慘,蝸居的煩惱

男爵府

333s 發表於 19-3-24 15:20
大門開唔到? 大門高是 180cm??
click below to read
房門尺寸大全,你想找的這都有- 每日頭條

謝謝你,我真的是淘了,才今朝7點下單,剛先看到你提醒要留1米高,立即和賣家傾,佢話已下料做好了,師傅話可開孔整低5cm, 如果改唔到就全床切5cm, 唉,我冇經驗,我訂了長180,濶100,床下高145。現在希望可改成床下高140, 咁床上至天花才夠1米,賣家唔多想,現在等覆。

鬼整佢工廠整得咁快 仲以為今日放假

男爵府

333s 發表於 19-3-24 17:42
你行動甘快?。

我 mimi momo, 傾了好多次, 才下單。

床下高1.4米,不是床,我只放琴和鞋櫃。唉,自己心急,噚晚傾好,今朝去入錢,7點攪掂,以為沒甚麼,看到你消息立刻度,出事,因我上層和天花只有97至95cm,唔夠100cm。如果改不了就切吧。 賣家說明天才覆我。
佢心急就真,開工都唔講聲

男爵府

333s 發表於 19-3-24 17:50
一個安全距離的估算法就是

坐在床上然後高舉雙手, 量手指到床板的高度就是最小需要保留的高度囉

唉,賣家而家唔鬼理我,真係自己衰,改來改去,現在佢話明天覆我,我最終出了2個方案,1: 全床切3至5cm. 方案2:床下改低5cm。

賣家話我成日改,師傅發火,叫我不要改好了

自己心急,以為好簡單,唔知上層要留1米,低能....現在算起,之前我只預咗93cm,白痴

唔知成品點攪

男爵府

p_b 發表於 19-3-24 20:52
樓主 請問你買邊間呀?可以share link嗎?

仲未有更新回音,唔share啦,不知福禍.

男爵府

333s 發表於 19-3-25 09:50
床下 : 琴和鞋櫃 = ok, good

但現在仍然唔覆我改唔改到低一點,唉,剛話跟開的客服外出,唔清楚,好擔心

男爵府

333s 發表於 19-3-25 10:16
如你擔心, 為了 客服來聯絡你。
先取消單。 注明 待細節確定了。再下單。
就是了。客服必來找你的。

唉,早知等你教完路才買,客服沒有圖,反而我畫了多幅給她看,叫佢比師傅睇,但似乎佢冇,只用上文字解釋我的尺寸要求。

我沒有按退款,因為是自己改變,只是我估不到佢光速造床(星期日早上付錢,下午4點想改尺寸,已說造好) 剛剛覆我床可低5cm, 前護欄都矮5cm,下午發貨。
佢叫我自己打俾師傅,我話我普通話唔得, 叫佢代講,結果結局和昨天一樣,即係冇講我的新方案。

算了,只差一點點,都是自己白痴心急。

男爵府

333s 發表於 19-3-25 20:29
床下145cm, 站在床下,要低头, 也沒事。
床栏不受影響的。

我有加錢加高護欄,加到50cm.
客服說明天(即今日)發貨,我問有冇圖看,佢話廠房遠冇
問佢改成點,佢又話冇資料。
我請佢今日發貨前確實改成點才發貨,佢嗯咗一聲。

希望唔洗售後啦

男爵府

333s 發表於 19-3-27 09:03
我仔用高架床, 若他是小朋友, 小學生, 我也會加高護欄。
我是直接和厂家 deal, 愈是仔細也好。 ...

謝謝你,佢噚晚發貨了,等啦唯有,佢只係話應我要求改好了, 希望砌起ok啦。

首頁

尾頁

跳至