懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

幾經辛苦,一步步行到10 weeks, 還有2星期就可以過關,已經經歷左4次IVF抽卵, 每次只能行一小步,由沒有成肧胎,再成功但week 6 一直沒有心跳,到終於去到台灣了解到因為免疫問題,食了亞士匹靈,加快孕隆再打肝酵素到衣家,8 weeks 終於聽到心跳了,好正常的,一直期待著,但突然沒有預兆下突然出血⋯好傷好痛,因為醫師都説我免疫沒太嚴重⋯我應該點樣面對下一次⋯

別墅

coffee2012 發表於 17-1-3 19:27
小產後不建議太快。最少一年等身體休養。

已經等了一年才懷呢胎

別墅

hnfamfam 發表於 17-1-3 18:58
幾經辛苦,一步步行到10 weeks, 還有2星期就可以過關,已經經歷左4次IVF抽卵, 每次只能行一小步,由沒有成 ...

喺急証照唔到心跳,超級擔心,又一直流緊好多血,啱啱照超陰,好感動,bb 還有心跳,不過外面有啲血塊,大家知唔知咩事,醫生都未知,只係話作小產,乜都做唔到,繼續醫院bed rest

別墅

謝謝各位,我真係好擔心再失去,啱啱見佢仲好活躍,真係好感動,但流左咁多血真係好擔心,做咩冇端端有血塊

別墅

Wwb1221 發表於 17-1-3 21:39
relax同bed rest. 我由第10 weeks去到19 weeks有兩次大出血 (仲勁過period第一日), 有組織跌過出黎. 中 ...

大出血真係好驚,醫生有講咩原因嗎?我衣家周圍仲有血塊,應該仲會流血,完全唔敢起身,希望大家都順順利利

別墅

謝謝各位支持,我同bb 都會加油堅強,由通知沒有了,到再檢查確認仲健在,我知bb 好乖好叻,會痴住我的,感謝各位,你地嘅説話令我安心好心,平和好多了

別墅

wineme 發表於 17-1-4 23:09
養好身體先,放鬆下

去了私家check, bb 仲好健康,之前俾政府急証嚇了嚇,不過仲有小血塊,所以要休息休息

別墅

Cheng_bb 發表於 17-1-5 09:31
我頭嗰兩個月都有流血,仲流埋血塊,跟住bed rest,醫生開咗黃體同素比我食,一路食到生嗰日,bb依家出咗 ...

謝謝您,我啱啱都請教左另一個jm, 因為見尋日好地地,以為冇咩野,有訓下床,但因為出去睇醫生又行多左,半夜小便又流血了,我唔知究竟係血塊壓住左所以又流,又好擔心佢大左,所以今日keep 住訓床,好似又好d, 尋日照完,冇理由今日又走去照,但keep 住流又好無奈好擔心

別墅

3KC007 發表於 17-1-6 17:21
我第二胎初期都有呢個情況
5週個陣日日流啡,有一朝直情我覺得有d紅色,去威院急症,照陰超話搵唔到個胎
在 ...

謝謝您的鼓勵

別墅

3KC007 發表於 17-1-6 17:21
我第二胎初期都有呢個情況
5週個陣日日流啡,有一朝直情我覺得有d紅色,去威院急症,照陰超話搵唔到個胎
在 ...

謝謝您的鼓勵

首頁

尾頁

跳至