自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

講過好多次啦,成本太高,做唔到。而且分分鐘變左內地產婦大本營,香港人唔會鐘意

karenfayelam    發表於 18-2-9 16:04

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

KKKKit 發表於 18-2-9 14:52
想法係好好,但香港地價咁貴應該比較難,住成個月加醫療團隊無3-4萬落唔到樓

...

感覺3、4萬只能買到松竹梅個「梅」餐

王國長老

淘寶 發表於 18-2-9 14:55
始終無地方,剩睇住私院咁,一個床位大約$800 係8人房。 醫生護士費,都唔少錢
...

如果坐月湊住個b,一日24小時困獸鬥仲要8人房
我真係寧願返屋企食杯麵都唔去月子中心

王國長老

回覆樓主:

唔應該用醫院病床價黎估,應用serviced apartment個價黎估
二房單位月租,當30000,一人$15000,膳食一日$500丫唔好多,一月$15000,醫生巡房正常$800/日,加晒護士陪月一人除開$1200/日好唔好?再加$36000,基本套餐$66000丫多謝

首頁

尾頁

跳至