自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我想做包禮物
我覺得好好玩,大條人龍要手快更係挑戰

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

vivibabyvivi 發表於 23-5-9 14:27
做珍奶店我都鍾意

我女有個同事,之前份pt係沖珍珠奶茶
而家公司同之前(珍珠奶茶)好近,佢有時行去幫襯,忙嘅時間自己沖

王國長老

chocolatebean 發表於 23-5-9 13:23
我都係收銀, 自少已經想做, 好好玩, 不過而家收銀機唔同左, 係篤MON, 同埋 SCAN CODE, 終於係疫情時鼓起勇 ...

識人之前做某專業高層,中年女子愛追星,年薪起碼1-2百萬,辭職去做藝人褓姆

王國長老

naicha 發表於 23-5-9 15:59
自細鍾意包花紙, 後來兼職真係去咗做收銀(兼包花紙), 因為我識包圓形罐曲奇, 仲可以封口位摺到把扇花, 嗰時 ...

聲優係我另一祕密清單

王國長老

parrotking 發表於 23-5-9 18:21
超級富豪的管家/私人助手

識人曾有offer, 某大亨私人助理
估佢有成條team,山頂豪宅返工,要做credit check
佢學歷只係一般(排名好低嘅本地大學畢業)
,人工萬尾,佢話係linkedin有人搵佢,你可以試吓update linkedin

王國長老

ricecooking 發表於 23-5-9 20:48
聽聞藝人保姆同司機好似唔係人人入到行,要熟人介紹先信得過

可能佢有人脈掛。畢竟做到高管生意上識人多,又成日飛嚟飛去追星(兩件事好難想像同時發生,但佢就係走雙軌

王國長老

ricecooking 發表於 23-5-9 21:11
I want to be a super star, 國際巨星果隻,一出來就前呼後湧 ,萬分哄動!
似乎大部份jm想試的工 ...

即係如果唔係要養家,可能好多人都會隨心向興趣出發

首頁

尾頁

跳至