親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主

請繼續,我十一會再去

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

good_pig 發表於 18-7-1 01:14
之後去北京路喜茶,係好飲嘅
不過等45分鐘,行左個大運先返去拎嘅

附近好逛嗎?之前去左一間隔離有商場,之後去第二間隔離係馬路,無野行....

王國長老

good_pig 發表於 18-7-1 08:43
咦,你上次去北京路見唔到喜茶嗎?

哈哈,唔見呀。可能無特別留意
Thanks

王國長老

回覆樓主

會呀!喜茶係重點項目之一

王國長老

good_pig 發表於 18-7-2 09:19
係呀,但我唔知外地人買唔買到coupon

我上次用大眾點評,有團購呀。不過要縛內地信用卡/戶口果d,驗證內地手機係一定
所以我呢d港燦無份

王國長老

回覆樓主

我黎緊住呢間,1470++係兩房套房價錢

王國長老

yisu 發表於 18-7-2 17:41
回覆 Charlotte_mom 的帖子

請$1470住多少天?

每晚
因兩個細路都中學生,無得慳喇!

王國長老

good_pig 發表於 18-7-2 22:33
套房係貴dd, 我住華廈就$500/晚
不過就普通房

你一人我4人,所以我覺得抵左

王國長老

wawaliluk 發表於 18-7-3 07:42
請問在廣州住那區的酒店較方便,在酒店附近周圍食、行?

你試搵「捷登都會」,有幾間
我上次住都ok,係c6 嘰嘰吉吉嫌3嫌4(佢唔太接受到非大品牌果d)
地理位置好好,地鐵站公園前出就係。(公園前係大站去邊都方便,捷登都會都算大商場)
捷登都會係一個mall,mall連服務住宅,但有分租,所以入面幾間酒店quality都大同小異,差在大床+梳化定雙床定點

王國長老

wawaliluk 發表於 18-7-3 07:46

可否住2成人+2個18歲以下?

睇清楚,有時d酒店網好衰,兩張雙人床塞得落就叫4人
上次去捷登果間係兩大床,所謂都叫分開(有玻璃間開)
https://www.hotels.com/ho653603/?pa=1&tab=description&q-room-0-adults=4&YGF=14&MGT=2&WOE=1&WOD=6&ZSX=1&SYE=1&q-room-0-children=0#:WO:wo0
今次fraser就講明兩房套房
https://www.hotels.com/ho431740/?as-srs-report=HomePage%7CAutoS%7CHOTEL%7CFraser%20gua%7C0%7C0%7C0%7C4%7C1%7C4%7C431740&q-check-out=2018-10-01&tab=description&q-room-0-adults=4&YGF=14&q-check-in=2018-09-29&MGT=2&WOE=1&WOD=6&ZSX=1&SYE=1&q-room-0-children=0

王國長老

good_pig 發表於 18-7-3 12:12
我2個嘅

咁我輸左喇

王國長老

good_pig 發表於 18-7-3 12:25
其實又唔同style, 各有各好

ps 有冇去花城匯食嘢,我見好多食店幾正咁

無呀,今次研究下先

王國長老

wawaliluk 發表於 18-7-3 14:59
我見天河Hilton好近廣州東站,套房有差不多一千呎,只係得一張特大床,但又可以2成人+2under 18入住,諗住 ...

咁你真係要學樓上話齋,睇清楚床幾大
唔係種種房型可加床,加床一般要收費
可考慮打電話去酒店直接問

王國長老

回覆樓主

我又覺得frasers俾多少少好值咁
我今日send d相去屋企group睇到大家心花怒放

王國長老

wawaliluk 發表於 18-7-3 20:33
$1470包不包早餐?

好似無,反正我地唔食(通常都懶起)。唔知呀到時有咪當bonus

王國長老

wawaliluk 發表於 18-7-3 19:33
呢種房型好,有2房,又有living room及kitchen。

兩廁最緊要

王國長老

wawaliluk 發表於 18-7-4 01:04
唔好意思,再想問如果揀29/9-1/10返廣州,是否過關一定多人?
原打算撘和諧號往返,如國慶多人出入境,或 ...

上次去撞正廣交會,回程在廣州東站都幾噓hom,但7成人都係去羅湖。我地搭直通車就無咁顛

王國長老

CPLau129 發表於 18-7-8 18:06
回覆 Charlotte_mom 的帖子

想請問, 我冇內地户口, 冇wechat or alipay, 只用人仔, 睇到好多post話上邊唔 ...

我唔係好你好多
樓主近期d應該update d
我上年經驗,信用卡好多只收銀聯,visa master都用唔到(除非大地方,如酒店)
Cash仲可以

王國長老

littledot 發表於 18-7-9 15:15
大眾點評可以用香港手機驗証,但係買唔到㗎?

我唔識啊,我係港燦

王國長老

chung816 發表於 18-7-10 21:12
我本來想訂,但睇返評語,話大堂有老鼠,其中一間有好多小強,最後冇訂
...

我上次去又好地地
不過部lift同大堂好似未裝修完咁,封晒板咁

首頁

尾頁

跳至