自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

loklokma 發表於 19-1-8 00:35
謙商旅 - 東門館

賣飛佛
平,淡季4xx有交易
位置好,東門站上蓋,對面永康街,朝早食完鼎泰豐至返酒店洗面都得,永康街一站式買晒全人類手信無難度,隔離街有大水果店,通常走果朝至買水果跟手pack盒上車
但本身酒店果度唔係嘈
正氣,樓下郵局,人流企理

缺點係房細,浴室無密封門(房冷氣入到浴室),平房無窗,早餐唔好食

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

艾妃 發表於 19-1-8 09:43
好似好正喎呢間,但東門站係咪離台北車站好遠?

紅點係酒店,其實好市中心
香港人好多鐘意西門町,我直頭唔會去,唔岩睇

捷運上蓋,係真係上蓋咁近

王國長老

艾妃 發表於 19-1-8 13:13
近喎,真係好正喎!我再睇下先,未住過呢邊,可以試下,thx

呢間就係謙商旅隔離間「一成蔬果店」,行一分鐘就到,係平民店唔會賣得貴,有即場pack箱服務,次次我臨走至買,返酒店門口上車走,買幾多幾熟都唔怕

王國長老

艾妃 發表於 19-1-8 14:56
好正呀台灣通常咩生果好食呀?

時令邊樣靚食邊樣
https://ezgo.coa.gov.tw/Uploads/projects/fruit-tour/season-fruits-winter.html#winter

王國長老

loklokma 發表於 19-1-8 15:30
me 2
買嘢食嘢交通超方便
仲有東門市場都有嘢食

我未識去東門市場搵食,係咪要食鴨定食鵝,介紹下丫

王國長老

堅媽 發表於 19-6-2 20:29
請問水果你是handcarry上機嗎?

掟得咪寄,唔掟得咪hand carry
都要視乎爆唔爆行李,上月bangkok返買到爆,一人一箱水果唔過7kg拎上機

首頁

尾頁

跳至