自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咦!咁啱,我個女都係啱啱cool(7月尾),菲獵牙科
醫生俾3個方案(唔記得100%,大概)
1. 齋cool,傳統cool,約20000
2. 齋cool,Invisalign ,價錢一樣,不過只做星期五(即以後覆診都只能星期五)
3. 剥4隻犬齒,傳統cool,矯正埋下咢情況(拉返出嚟同上咢對齊),約$23000

最後我哋揀咗3

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Kittymummy 發表於 21-8-8 19:55
平喎,我果間要$45000
暫時剝上面兩隻,中途再睇要唔要下面一隻。仲有4隻智慧牙,醫生話可以唔 ...

我女本身都話想去平價貨
我怕鬼咗佢
咁啱吼到菲蠟牙科就試吓人哋收唔收,點知又收,咁咪做囉 (因為細仔棚牙問題比較嚴重,一早做咗,阿女見到心思思)

去菲蠟牙科最大代價係一定office hour,而且要返西營盤果邊囉

王國長老

Kittymummy 發表於 21-8-8 20:19
就算私家專科都要就佢架,我地果個係屯門同銅鑼灣掛牌。都係weekday先有得去覆診。但好處一黎近屋企,二黎 ...

咁又係,分期係好大優點

王國長老

alicewtw 發表於 21-8-8 21:30
剝犬齒?!我記得牙醫講話犬齒唔剝得(除非迫不得已,如斷/壞死),佢話冇左犬齒,個唇位會凹陷。
...

我唔識啊,牙醫建議的

王國長老

Michelle919 發表於 21-8-8 21:31
可以pm我講下菲臘牙科detail 嗎

https://ppdh.org.hk/zh-hant/patients-notice/
你見而家係暫停接收矯齒教學病人,你要經常留意住,佢招收果陣至可報名

佢呢期招收青少年教學病人,14-24歲,如果咁啱有呢d問題就啱晒

(1) 口腔衞生指導
(2) 洗牙
(3) 補牙
(4) 拔牙
(5) 牙髓治療
(6) 鑲配人造牙冠

王國長老

Kittymummy 發表於 21-8-8 21:40
係呀,佢都係咁講,圈係用鋼,但粒就用膠粒。怕佢磨損晒牙肉。

有得揀顏色,我仔有次攪到電光藍,我話攪咩呀你

王國長老

Kittymummy 發表於 21-8-8 21:44
請問咩叫燭呀?

另外想問,點樣清潔牙縫內既食物?如果用水牙線會唔會好d?

https://www.parknshop.com/zh-hk/superfloss/p/BP_177154
可買特效牙線,個頭/尾較硬身,方便插入牙縫
水牙線亦可

首頁

尾頁

跳至