自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

SandyKL 發表於 23-4-2 22:12
咦!藝術學院,同今時今日一樣,冇大變。

APA咁多年都真係冇乜點變,不過當年乾淨好多,剛剛三月頭Open Day先至入過

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Cheddar85ang 發表於 23-4-2 22:27
我後來翻睇印象最深刻係哥哥同曼玉整嗰盤用好多沙律醬撈嘅沙律,以前細個好興

...

我同舊同學聚會都會整,我哋叫懷舊沙律

翡翠宮

Gorgor0612 發表於 23-4-2 22:35
細個時咪就係睇完好想去Paris 囉!點知去到完全唔係嗰回事,地方又舊又污糟,人無禮貌,地鐵臭到嘔 :igiveu ...

呢套日落巴黎係我當年第一次去巴黎之後出嘅,拍攝時間就正正係我第一次去嘅時候!
人生第一次去巴黎,仲要第一次同男朋友去旅行,所以睇住呢一套劇好多回憶,每一次睇都有眼淚!

翡翠宮

carcar0909 發表於 23-4-2 23:01
輸得心服口服!輸俾佢都當贏

直程要為咗有個咁好嘅對手高興
贏咗就威一世,輸都唔失禮

翡翠宮

LekGirl 發表於 23-4-2 22:51
就算已經過咗幾十年,我都仲好記得鍾楚虹喺電話亭度打電話,隔住塊玻璃對住張國榮笑個樣,真係甜到爆呀!
...

仲有攬住條法國麵包搵隻手叫停啲車俾佢過馬路!
跟住嗰幾年我啲朋友同事去巴黎都會買條法國麵包喺啲街道影相,個個都扮鍾楚紅

翡翠宮

Skytree1000 發表於 23-4-3 00:09
我以為巴黎有百佳⋯
結局有點草草收塲,
導演係咪吳宇森

雖然最後張國榮喺巴黎鐵塔嗰幕有隻白鴿飛,但導演唔係吳宇森,但肯定佢有俾意見

Skytree1000    發表於 23-4-3 01:01

翡翠宮

carcar0909 發表於 23-4-3 01:07
呢個

係呀

翡翠宮

ysiadxjt 發表於 23-4-3 09:16
mytv有無得重溫?

翡翠宮

bestgood 發表於 23-4-3 14:37
張栢芝之後都已經無一個天然美女啦

可惜佢私生活實在太唔檢點,空有一個清純嘅外殼有咩用?

翡翠宮

麟媽媽 發表於 23-4-3 22:52
8-90年代我有一隻Samsonite Oyster, 係咁樣嘅,抽一邊後面有兩個碌咁拉,但其實都重㗎。

...

呢個喼超級唔好用,單手拎起又重,個篋身用開會花,會勾爛我啲絲襪同埋褲!
後尾改良咗,四個碌喺晒一邊,可以變直立式拖篋,但本身個篋都成5 kg重,唔係好化算

翡翠宮

若曦 發表於 23-4-3 18:45
如果用佢地參選港姐外型樣貌比較, 張靚好多好多

如果佢哋同屆比賽,鍾楚紅都真係未必會贏,始終佢身材矮細,當年其實張曼玉差不多出嚟已經係大熱門冠軍人選,我仲記得當年話TVB諗住捧佢,所以擺去做第二,唔使曬一年時間去履行港姐冠軍任務,可以直接入劇組拍劇,所以先至輸咗比楊雪儀。
咁當然83年嘅紅姑比起79年時已經靚得多,真係放張曼玉同埋鍾楚紅一齊選,真係好難揀

翡翠宮

A-Chung 發表於 23-4-4 01:08
巴黎真係靚成咁?
我未去過

真心,巴黎嘅靚係整體感覺,成個城市規模保留住好多藝術同歷史,商店唔係傾側於大嘅連鎖店舖,小店好有特色亦都好多。
法國人好慢活,放假唔會留喺巴黎,全部都會去哂郊區,佢哋着重嘅係生活Quality香港人就係着重Quantity。
當然現實中嘅巴黎包含咗上邊好多姊妹講嘅,地鐵好污糟好臭好多乞兒,通街好多人食煙放狗唔執屎,又好多扒手、賊!

首頁

尾頁

跳至