自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

BKKK 發表於 15-8-6 12:16
講返之前小小資料先:
2009年有個生意佬識得同人睇相,睇個朋友好準,話佢有層600尺的樓,又話佢落過一個bb ...

睇左幾錢呀, PM 佢個電話黎, 想介紹FD 去睇

樓主你可以放心, 我都比高人算過二奶命, 做唔到大婆, 婚姻唔係咁美滿, 但只會嫁一次咁大把, 命比較硬, 但又會多桃花, 會是男人心中既紅顏知己, 好易惹火燒身, 叫我好自為之

算個時我只係廿幾歲, 後來我嫁左個男人大過我十年, 佢都未結過婚, 咁我點算二奶, 可能佢以前同其他女人同居, 或有一段KEEP 左好耐既關係既女人, 咁就當個次叫一次婚姻, 到我時, 叫第幾次姻緣, 所以當我是二奶咁啦, 呢D都係CF 解釋, 叫我唔好成日想唔開二奶命呢樣野, 古代叫唔好, 現代好普遍啦

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

BKKK 發表於 15-8-6 13:53
請問大家咩野叫紅顏薄命,係咪即係命唔好,定短命
女人生得靚, 多數際遇麻麻, 多感情煩惱, 有D女人命格, 易入風塵, 多數有呢D命既女子面貌都幾好
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

redhot 發表於 15-8-6 16:27
咁我容貌唔好咪即是幸運?!而家嫁得不過不失平平淡淡
其實樣子平凡反而是一種福氣, 女人生得艷麗, 好多都婚姻唔好,

CASE 1: 有位太太樣靚身材好, 佢老公成日怕佢比男人睇中, 唔比佢跟朋友旅行, 出外要問準老公, 限時回家, 仲要影相POST FB , 打埋卡

CASE 2: 有位太太生得好靚, 好多男人追求, 婚後仲有好多人追, 佢老公受唔到呢D壓力, 反而走去包二奶

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

c.vieri 發表於 15-8-6 16:31
而家好多算命C Fu會叫人,一係嫁異地姻緣,一係大十年以上,一係細過自己同埋離過婚嘅。

...
唔係喎, 我個FD 同我差唔多大, 佢樣也好靚, 但無一個CF 叫佢咁, 只係叫我嫁一個年紀大10年既會長久, 又無叫我嫁外國人, 但如無大10年咁多, 都搵個結過婚, 或同人同居過既男人先得, 因為我條命真係食唔到頭啖湯, 是妾侍格

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

肥芝 發表於 15-8-6 16:37
令我都好想去 不過五百蚊問一枝卦 話平唔平 話貴又唔係好貴 我怕一枝卦 只係講三分鐘就講完

...
今時今日, 500 蚊講到一個鐘
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

jojoplanet 發表於 15-8-6 16:39
我好似聽過我個D 風塵女子係咪多數係好白淨?

我公司有2個女子都係同有婦之夫2個都係好白淨.
我聽人講, 手掌軟易入風塵, 又白又滑未必係, 但大多數做二奶既都是又白又滑
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

jojoplanet 發表於 15-8-6 16:45
咁有無聽過..隻腳掌大小比起身高的小係好定唔好?
只知要均衡, 手大腳少唔好, 手大腳大, 面大都叫好相, 五短, 即係手短腳短身短頸短面短都是貴相

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

面相歌

赤脈貫睛,不離敗則破。
紅絲纏眼,不禍則殃。
三角眼之相,陰謀而陰毒。
鶯歌咀鼻,奸滑而貪心。
唇掀暴牙防命短,囊縮咀凸也孤貧。
口大唇薄,好說是非之輩。
掌宿烏鴉,恐招刑戳之徒。
行如火炎輕且薄,眼斜浮露賤而淫。
坐常搖膝,有財難聚。
背脊陷坑,從富而貧。
行步全身搖動,敗家之輩。
向人冷笑無情,蹇義之流。
兩眼視物如針,此相不奸即盜。
雙睛光露如醉,此人非盜即娼。
一線人中,無子而死。
流涎口角,乏食而寒。
髮際壓目,不獨刑傷而蹇滯。
雙眉鎖印,縱無剋害也孤貪。
少年白髮,怙恃早刑。
壯藏眉寒,兒女多害。
聲粗而燥賤且惡,髮短而亂夭且孤。
眼垂眉寒,懼內之人。
鬚黃髮赤,不孝之兒。
眼凸眉寒,性貪婪而蹇滯。
腮尖耳聳,心無信而乖張。
井灶露竅,必困敗於中年。
額角尖斜,定貧寒於幼歲。
冷笑無情,機深莫測。
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

jojoplanet 發表於 15-8-6 16:52
五短, 即係手短腳短身短頸短面短都是貴相

咁那人都應該係唔高...
鄧小平就係例子, 另外入形格最好, 土命人但外形是屬水, 咁佢際遇都一般啦, 北方人生得似南方人, 或者南方人生得似北方人都是貴相
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

http://www.yusoo.com.tw/mobile.p ... p;web=five_elements
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

c.vieri 發表於 15-8-6 17:01
我意思係話,如果係二奶命格。
唔一定係做人二奶。
其實都係, 我搵D同自己差唔多年紀既男仔拍拖, 多數都唔會拍得耐, 但成熟既男人多數好D, 在對方身上可以學到野, 又受到對方保護照顧, 年紀大D, 經驗多左, 知點樣體貼對方, 年青個D未學懂細微既細節啦
所有遇見,皆有因果

珍珠宮

alphabetagamma 發表於 15-8-6 17:03
你咁講即係你都唔介意做二奶啦,所以咪準囉。依啲可能就係睇相的神奇。
我由細到大未有諗過做二奶,我要做 ...
我都係, 唔會做人第三者, 唔做二奶, 咩都要坐正, 女友要做正印, 老婆一定只有一個, 唔可以老公有第二個女人
所有遇見,皆有因果

首頁

尾頁

跳至