自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

我朋友就係咁,繼續一齊,而家都終於守得雲開見月明。

珍珠宮

十一哥 發表於 21-7-13 13:30
我朋友都係, 老公做消防, 朋友堅, 老公成日都去玩, 但識做戲, 人前人後好爸爸, 朋友忍到仔女大, 而家終於 ...

我朋友老公大佢1X年,所以一開始已經係一個中佬,樣仲要醜,但好多桃花。

珍珠宮

Gmama 發表於 21-7-13 14:35
好奇問係咪真係好有錢,佢可以咁玩仲要當老婆白癡?反正都冇前途的話,梗係即走!
...

我朋友係啲死心塌地嗰種人,雖然精明,但就真係對佢老公「情有獨鍾」,佢老公一個養全「家族」,其他人病都係佢老公找數。所以我朋友雖然唔駛做嘢,但要plan晒全家族啲嘢,幾時去邊度玩,去邊度食,買樓都要預埋家族啲人隨時留喺到過夜。錢方面,我唔方便過問,但隨時借十幾廿萬俾人係絕對冇問題。因為我朋友自己娘家生意失敗問佢借咗都好多錢,同我呻過兩句,話經常俾人問佢借錢。

珍珠宮

Gmama 發表於 21-7-13 14:35
好奇問係咪真係好有錢,佢可以咁玩仲要當老婆白癡?反正都冇前途的話,梗係即走!
...

我朋友唔係為錢嘅,佢啱啱同佢老公一齊嘅時候,佢老公仲係比較霉,嗰時已經有外遇。但…….都真係完全理解唔到點解佢對呢個男人死心塌地,死心踏地到我完全唔會同佢講一句「分開啦」,因為覺得佢一定唔會放手。望住佢知道佢老公出軌都係一副「忍」樣,而唔係嬲樣,我都有諗唔正常嗰個係咪我,佢咁鬼忍得嘅。所以佢有十幾年做咗我「榜樣」,因為我好烈女性格,咩都唔會忍,每次有咩忍唔到想爆,我都諗吓我朋友「你諗吓人哋幾犀利,咁都忍到,你無理由咁小事都忍唔到」,咁我啲火會收斂咗。

珍珠宮

kcpak 發表於 21-7-13 16:45
唔好意思睇完只想問句:點忍樣呀

唔係粗口喎,唔好諗錯一言難盡,唯有咁形容啦。

珍珠宮

kcpak 發表於 21-7-13 17:16
我係想問你朋友係點樣忍

我都唔識形容,佢同我一齊check佢老公嘅(check乜唔方便喺到講了)初時叫我幫佢一齊check嘅時候把聲係嬲嬲地,check咗成個鐘之後把聲愈嚟愈平靜。喺我面前完全冇嬲,30%唔開心,30%若有所思咁……佢完全冇問我點算,我亦冇問佢打算點做。佢老公出面有條女基本上係「固定」,散餐都應該有,但佢真係冇發作喎。除咗「忍」,我諗唔到有咩形容到。不過佢耐唔耐會send個其他女人啲相俾我,問我覺得靚唔靚。但又完全冇彈過/鬧過嗰啲女人半句㗎喎。

首頁

尾頁

跳至