自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔知佢點計,照單可能要1400。

NOW TV 盒 1000,個火牛 300,個REMOTE 100。

有啲人話可上網買返,但可能有序號跟既,所以我都唔知買返係得唔得架喇。

唯有你自己努力揾清楚全屋先啦。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

如果你去買返,你一定要留意住個型號,有幾個型號既,千奇唔好買錯﹗

仲有個火牛,唔係求其一個火牛就得,條火牛電線有張貼紙貼住做記認架,你要留心返,以免雙重損失呀。
我就剛還晒,只記得貼紙大約係寫"此火牛只供XX產品,其他既會危險定不適合"咁上下啦﹗
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珊瑚宮

其實大家都應留意,以後呢啲產品,若佢唔係送既(部機),而自己又唔係會用既,就最好唔好要﹗

我個成十幾年前既,當初我話唔要,佢又極勸你要,又話反正免費睇,勸我KEEP。

幾年後我嫌阻定打去叫佢攞返,又無黎攞,咁我就唔知放左响邊喇。好彩最後都揾到咋﹗

而我女度部NOW TV機,當初話係送既,就最後唔續約都無收到喇。(唔同我部NOW既)

珊瑚宮

cpmummy 發表於 20-11-18 18:37
我想問你cut上網,點解要還個now機頂盒?
我都想cut, 但怕唔知有咩要這還,我都用左佢地二十年,試過兩三 ...

你打電話去問,佢會講畀你聽要還咩既。(還機通知書度有電話)

珊瑚宮

annlee 發表於 20-11-18 18:53
呢啲招數好易中招,我試過無比返條線都扣錢,我之後就好清楚講明唔好送啲咩比我用,有時咩免費睇戲嗰啲我都 ...

係呀,真係要小心﹗

連三色線、HDMI線有啲都話要收返,(我女度佢又無收) 好彩呢啲無記號既,我是旦攞畀佢。

真係要睇個收機師傅認唔認真做喇。

珊瑚宮

cbeyond 發表於 20-11-18 20:05
收機見到係机頂盒, 啱就收
邊會同你慢慢對

我上個月尾收既,佢係有張表,一式三份定兩份既,會對住剔既,每一款野個狀態好唔好,有無交還,都有位置剔既。

最後要我簽名,黃色副本留畀我。

首頁

尾頁

跳至