興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

mymarigold 發表於 19-4-26 10:27
噢......唔同啊......

咁可能我買嗰本唔係新版本呀

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

mymarigold 發表於 19-4-16 12:35

《當愛情遇上科學家》, 我都鍾意上半段, 下半段唔係唔 ...

耳東兔子本《溫故知心》 我覺得麻麻地買唔過 ,《白髮皇妃》我啱啱睇完, 唔太長又幾好睇, 初頭睇文案以為好虐, 好彩紅帳嗰個男人係男主,唔係就好慘。《 韶光慢》嗰啲實在太長我係飛住睇

伯爵府

mymarigold 發表於 19-5-21 13:51
劇李治廷做無憂,個 feel 同書好唔同....
另外潤玉做容齊

李治廷個樣好似太時代感咁,代入唔到做無憂, 潤玉做容齊咁我都覺得有啲似嘅 ,《暗格裡的秘密》講一男一女 個女同學暗戀開始 ,上半有啲悶, 因為我麻麻地鍾意睇青梅竹馬嗰d校園文,下半部就ok啲

伯爵府

mymarigold 發表於 19-7-11 19:39
剛剛睇完耳東兔子《第十八年春》, 男女主性格都幾好,之前我覺得《他從火光中走來》都ok,呢本再好睇d, ...

耳東兔子我巳睇曬, 佢嘅書中呢兩本連埋《三分野》我覺得係最好睇

伯爵府

mymarigold 發表於 19-7-11 21:20
可惜冇實體書

我近排又書荒, 見大陸有套劇上,叫《親愛的熱愛的》係蜜汁燉魷魚改編, 依家又睇戲又番煲小說, 由《神之左手》睇起。
PS: 《親愛的, 熱愛的》個男主角都幾型

伯爵府

mymarigold 發表於 19-7-12 20:54

我知墨寶非寶《蜜汁燉魷魚》有電視劇,但原來改咗名,唔 ...

咁焦糖冬瓜啲書o唔ok呀? 我個仔返埋今日都開始放暑假 , 佢對marvel冇興趣, 暑假應該出街多, 睇書時間應該都少咗 , 夜晚九點半後應該可以睇

伯爵府

回覆樓主:

尋日翻睇《再生緣 我的溫柔暴君》 最尾番外講 男主個仔 龍無霜係咪又鍾意個皇后 段曉童 又鍾意年琳琅? 佢哋結局係咪三個都一齊? 皇后妃子咁?

伯爵府

mymarigold 發表於 19-8-13 13:14
呢本我完全冇曬印象

唔緊要, 的確已經幾年前 , 我見你首頁話好睇以為你印象深刻添

伯爵府

mymarigold 發表於 19-8-13 16:49
金魚記憶

咁我哋一樣

伯爵府

mymarigold 發表於 20-5-16 18:34
Twentine 《浪人天涯》,江湖文,男主為江湖殺手, 因一次行動失敗受重傷被女主救起,男主養傷其間同女主互 ...

我睇左《浪人天涯》同丁墨新書《明月曾照江東寒》,風格差不多,我覺得《明月》好睇d

伯爵府

Jasminep15 發表於 20-8-4 00:52
你係邊度睇巜明月》?

思兔有

伯爵府

mymarigold 發表於 20-9-22 17:02
最近一口氣睇咗蔣牧童現言《 我的世界只有他》 (男主軍官)、《 我就喜歡他那樣》 (男主無國界醫生女主攝影 ...

睇咗西方經濟學本《絲絲入骨》,個男主又係好似《白色橄欖樹》咁,軍人~被捉~殺平民~創傷後遺症~開唔到槍。。。雖然玖月晞都比人話抄襲,但明顯高手好多

伯爵府

mymarigold 發表於 20-11-22 23:38
近排睇現言:
咬春餅《小先生》棄文
咬春餅《 我等你很久了》ok

你睇《心有不甘》有冇睇埋呢個?

《假如爱有天意 心有不甘衍生文》作者:随侯珠

https://www.sto.cx/mbook-166406-1.html

伯爵府

mymarigold 發表於 20-11-24 23:19
我冇睇過呢個,謝謝你,我剛剛睇完~
我睇《心有不甘》正文時,一路睇一路都好揪心, 覺得商商好委屈,佢愛 ...

隨侯珠呢本同埋《別那麼驕傲》比較好睇, 《甦醒的秘密》都ok, 依家想搵ok但又未睇過既書都唔易,好多都係飛住睇

伯爵府

mymarigold 發表於 20-11-26 09:44
我準備睇林笛兒《首席風雲》,簡體書出咗1同2,但未完

我想睇呀,但Amazon 未有,繆娟也出咗新書

伯爵府

mymarigold 發表於 20-11-26 19:40
我睇咗《翻譯官》好睇呀, 有啲期待呢本添~~

《 致命邂逅》/《掮客》都好睇

伯爵府

回覆樓主:

玖月晞新書,未見有連載,唔知好唔好睇

伯爵府

mymarigold 發表於 20-12-22 23:27
我淘咗《再見李橋》,仲有呢兩本

嘩,有得買新書真開心 ,《三分野》好睇,《深情眼》我覺麻麻,期待《李橋》

伯爵府

mymarigold 發表於 20-12-23 12:28
耳東兔子都唔係本本得, 希望《深情眼》唔會太差.....
另外我等緊墨寶非寶同希行呢兩本

《江南老》好睇過《十二年,故人戲》

伯爵府

mymarigold 發表於 21-1-5 01:15
哎......呢本麻麻,可以唔睇,唔知仲以為第二個作者寫,文筆、風格都同玖月晞扯唔上關係..... ...

下 , 竟然係咁。。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊