婆媳關係

跳至

首頁
34567...15

尾頁

男爵府

點解大家咁鬼夜都仲未瞓??????

yukkie,

我想問吓妳 - 係咪妳買咗個高速煲唔識用走去烹飪果邊問過我??

男爵府

wmpl,

其實6299咁late 先出聲,要老公4月尾返香港搞丁屋既野~ 老公根本冇可能請到多d假! 最少返兩個星期我先會同佢一齊返~ 而家佢返得果幾日,所以我根本冇打算同佢一齊返去!(機票唔洗錢咩?) 之但係阿99拿拿淋走去book 機票,我就覺得佢咁緊張,係因為怕我跟埋返去囉~~~ 可能真係咁架! 6299唸既野一向都匪而所思....

男爵府

我都來啦~ 逢weekend 都會好少見我出現! 我依個禮拜都好充實呀~ 星期六老公難得唔洗返半晝,所以叫埋喺香港來讀寄宿放假暫住6299屋企個女仔一齊食lunch,跟住去睇蝴蝶~ 夜晚食完晚飯後去咗打保齡...玩足一日!

尋日個女仔要返去寄宿學校準備開學,所以同佢飲完茶就送佢去機場! 好耐冇試過好似尋日咁好天氣,陽光普照!!!!! 送完佢去機場兩點未夠,咁我 + 老公去咗shopping~ 大有收穫!!!!

----------------------------------------
wmpl,

妳心情平伏咗未? 妳既尋龜行動有冇進展呀? 節哀順變啦....

--------------------------------------
yukkie,

咁妳而家識用個煲未呀? 我舊年都買咗個(唔係Tefal~),不過我又係唔明白佢個說明書講乜! 我個係英文來,但連老公都睇唔明佢地寫乜!!! 我唸其實根本唔係語言既問題,而係佢地表達既問題.....我個煲到依家都未開光~~~~~

-------------------------------------
小寶貝兒,

我同老公都係超憎足球架!!!! 老公由小到大都唔好足球~ 我地好憎一有比賽,通街係醉酒佬~ 又塞車又打交...都唔知做乜? 我以前以為喺度長大一定會鍾意,大8姑仔我d exs 全部都好鍾意足球~ 但我老公 + 同佢埋堆果班鬼仔,全部都唔玩 + 唔好果喎! 班鬼仔打欖球,而我老公就玩跆拳道、thai boxing + MMA 囉~

男爵府

原文章由 wmpl 於 14/4/2008 12:24 PM 發表

揾唔到,
我落樓下週圍揾都唔見,又逐層逐層樓去睇又睇唔到......,
心情不是太難過,覺得好像是天意,
一個箱四面,有三面都不會跌落街,它偏偏要爬那一面.....,
祇是心裹有些......,不知怎 ...

wmpl,

凡事有因必有果~ 都係天意 + 緣份來...妳睇開d啦!

如果佢係一隻好龜來既話,可能真係好似晞玥咁話 - 比好心人收養咗呢? 分分鐘仲好食好住過喺妳果度!

我絕對明白妳既心情~ 因為當日我心愛既西施狗Billy + 我兩隻o 人見人愛既倉鼠比卡超 + Raichi...老死既時候,我都一樣傷心欲絕! 但妳比我好 - 因為妳既龜仲有一線生機........

男爵府

小寶貝兒,

係呀~ 所以我地唔止係"唔鍾意"足球...直情係憎足球呀!!!! 依度既人除咗去睇現場足球賽之外,亦好興去pub 度睇 - 正正就係依類人最鍾意飲醉酒 + 打交! 佢地唔會當足球只係娛樂,佢地當足球係打聖戰一樣........mouth: 真係好煩~~~~

我同老公都鍾意睇boxing~ 不過老公更鍾意睇MMA,但依樣就唔多啱我嘞~ MMA = Mixed Martial Arts - 即係樣樣都有d! 比較著重"策略"~ 所以我覺得好悶! 而且打果兩個大男人經常攬埋一舊,有時一個塊面會對住另一個個pat pat.....我個人覺得唔夠boxing 咁man 咁classy!!!!!

我又想問番妳 - 乜野係"波波魚"? 我屋企開水族館架~ 但我未聽過波波魚......

晞玥個女好搞笑架! 佢瞓覺時會舉起隻手~ 超可愛! 妳地就好啦...可以約出來食飯 + 玩佢個女!!!!!

------------------------------------
wmpl,

講真 - 養得貓狗既人,都會當佢地係屋企人一樣! 我喺香港時養既西施,果時check 到佢係先天性肝臟有事,又生膀胱石,都做過好多次手術! 次次都萬幾兩萬銀,我媽咪都面不改容! 因為佢個肝,仲要特地做手術切一部份肝臟出來寄去澳洲做化驗......我地乜都做哂,但都只係養咗佢8年! 我當時鍚佢鍚到連媽咪燉比我食既燕窩都同佢一齊分甘同味~ 我以為媽咪會鬧鬼我,點知佢自己都比埋一份! 總之我地當佢係人來!!!

睇妳講妳既貓貓,就令我唸番起我既Billy~~~ 佢死時我已過咗來英國~ 佢死咗冇人敢話我知...直至我有一次同媽咪傾電話,我問點解咁耐冇聽到Billy 叫? 我叫媽咪比Billy 聽吓我把聲,我媽咪先忍唔住喊話我知....

我同妳一樣 - 件事過咗咁多年,我都過咗最傷心既階段,但我一樣會依世都掛住佢!!!!! 我而家屋企既客廳就有佢張相嘞~~~

仲有我喺依度養既倉鼠,佢地死時我都好好好傷心!!! 我仲用咗一張佢地既相整咗個手袋~ 等佢地一世都可以陪住我........

男爵府

wmpl,

"你隻狗狗其實都好幸福,有個甘愛錫佢嘅主人" - 個獸醫就係咁同我媽咪講! 我個Billy 當時又老又病,所以要啪針安樂死.......我Billy 係頑皮d~ 但佢其實好乖架! 我來咗英國之後,我媽咪話Billy 晚晚喺門口行來行去,表示佢知道"姐姐仲未返屋企"~ 足足兩個月都係咁.......唸起都真係心都酸埋...........

--------------------------------
晞玥,
我地間水族館咪喺金魚街囉! 好多明星幫襯我地架~ e.g. 李慕白、007女郎、校長、義不容情、老闆..........好多架! (自己估係邊個啦!)

其實我來咗英國後,咁多年養倉鼠大大話話都有成十幾隻! 但我最愛既只有第一對 - 唔同品種,但好get on!!! 佢地可愛到真係不得了~~~~ 我就係用咗依張相整手袋......

之後果d打交打到7彩又短命.........

男爵府

晞玥,

我最鍚既就係依兩隻倉鼠!!!! 之後再養果d都鍾意...但硬係冇依兩隻咁得意/可愛/有人性........所以佢地死時我最傷心!

妳屋企養咩野魚呀? 我英國依個屋企都養緊兩條~~~

男爵府

原文章由 晞玥 於 15/4/2008 02:15 PM 發表
Vca,

我屋企有一個5呎+一個4呎大魚缸,養左好多魚,條條都超大條!
有d我都唔知係咩魚~我淨係知養得最多係龍魚(香港好似叫龍吐珠),因為老公好鍾意養龍魚,啱啱仲買左條紅龍返黎!
遲d仲話想養埋魔鬼魚,俾佢激死!mouth: ...

原來係龍吐珠~ 養龍魚係一定要大 + 長既魚缸架! 因為魚身長麻!
我香港太62屋企有係有一大缸龍吐珠.....

男爵府

原文章由 wmpl 於 15/4/2008 02:55 PM 發表
返來lor....

咦!!on小姐停戰la?

呵呵呵呵.....

返來嘞~ (做乜鬼用個咁鬼恐怖既公仔????)

on 小姐話自己一定唔會"食言"麻...........
希望佢今次冇打錯 / 別字啦!
如果唔係佢好有可能其實話自己一定唔會....
"食賢"..."食然"..."食燃"..."食鹽"...."食嚴"...........
千變萬化好多可能性!!!

之但係佢又唔offline 喎~ 唔知係咪想等各位姐妹瞓哂先回呢???
(E~ 姐妹? 唔怪之佢話妳裝"大家姐"啦!!!! )

男爵府

原文章由 wmpl 於 15/4/2008 03:17 PM 發表
Vca&晞玥:

Vca,你屋企間水族館喺金魚街?我成日都去混桔過wor,
唔知你屋企人會唔會已經將我列咗入黑名單呢?
不過我就多數會去寵物店度玩貓,玩狗,玩倉鼠,玩兔仔,
好少去做金魚婆嘅!!
反而我姐夫就 ...

以前我媽咪 + 舅父兩間舖頭打對面架! 我舅父果間就有其他小動物賣~ 我媽咪果間就只賣金魚 + 熱帶魚! 不過後來我舅父果間close 咗 + 搬咗去我媽咪隔離,而家冇賣小動物咯~~

我以前所有初相識既朋友一知道我屋企係做水族館...跟住下一句就會問:咁妳屋企係咪有好大個魚缸??? mouth: (緊係唔係啦!!!! 日對夜相做乜鬼?????)

男爵府

回覆 #407 wmpl 的文章

我見妳"屍索"得好辛苦吓 - 連續出兩個post 去"屍索"........

話之佢一個人妒忌 / 忟/ 激死呀!!! :;pppp: 佢咁既人點同人做到朋友架?

佢最好唔再回~ 如果唔係我多多都同佢玩!!!!

男爵府

回覆 #410 晞玥 的文章

龍吐珠個樣咁鬼惡 - 可以辟邪! 所以有好多江湖中人好鍾意養~ (妳老公係咪????)

男爵府

老公來緊個星期日就返香港嘞.....仲要返足一個星期 - 要再下個星期日先返來~~~~ 我成個禮拜要自己一個人食野~ (唔係食自己呀吓!!!!) 好慘呀!!!!!

男爵府

原文章由 晞玥 於 15/4/2008 03:53 PM 發表
wmpl,

咩靈異經歷??快d講黎聽下~~~~

速講~~~~~~ 快快快!!!!!!
妳講完到我!!!!

男爵府

原文章由 晞玥 於 15/4/2008 03:54 PM 發表

我地一齊玩~~~

有好野一定預埋妳!!
我地好姐妹來麻~~
(禾味油裝大家姐啊~~~~~)

男爵府

原文章由 晞玥 於 15/4/2008 04:41 PM 發表
wmpl去鬼左去邊呀???又話講靈異經歷俾我地知既~

係囉~ 我都係等緊睇佢個靈異經歷咋!!!!!
等咗好鬼耐咯~~~~

男爵府

原文章由 晞玥 於 15/4/2008 04:53 PM 發表

佢又on緊line個喎~我都專登唔訓住等緊佢post!

咁我地仲等幾耐呀?
妳睇完先去瞓...唔驚咩? 仲瞓得著咩?? 嘿嘿~~~~

老公啱啱打電話來,我同佢講我地頭先打果場"聖戰"! 我老公問點解依排bk 好似好多膠人? 佢話我地應該整個"膠人排行榜"~ 將好似 - 河馬媽、豬血小姐、同埋戇小姐依d咁既膠人放哂入榜裡面做個記錄~~~~~~~~

男爵府

回覆 #422 wmpl 的文章

我聽媽咪講 - 有好多動物都係好有靈性架! 尤其係養得耐咗 + 大既就更加.......

男爵府

回覆 #424 晞玥 的文章

咁妳千其唔好叫妳老公唔要佢地嘞!!!!

男爵府

回覆 #428 wmpl 的文章

講多d來聽吓~ 反正我依度仲未天黑! 哈哈~
我都有靈異事件呀~ 而且唔係好耐之前既事來!!!!!

首頁
34567...15

尾頁

跳至