少年成長

跳至

首頁

尾頁

公爵府

回覆 Kerry121075 的帖子

十五年來悉心栽培的乖女兒突然不再純潔, 悲憤莫名, 恨不得教訓男生一頓! 可以想像樓主的心情. 但現今要冷靜處理, 不要比事情惡化, 將傷害減到最低

如果係我, 我唔會報警, 報謷雖為你出一口氣, 男生得到刑罰, 但此舉不但影響男生的前途, 亦會毀埋你女的前途. 報警令事件張揚, 師生皆知(佢仲有咩顏面繼續返學), 亦影響你女備戰dse的心情, 影響是否升讀大學. 佢更加會內疚, 覺得自己有份令男友被捕.

唔失都失左, 報警於事無補, 唔好再比女女心理壓力啦, 怕佢承受唔到, 佢亦有可能嬲你嬲自己(早知唔話你知)

有無見過男生及佢父母? 要同男生和女女約法三章, 要佢地承諾唔好再有親密行為, 日後要專心應試

WSYSC    發表於 24-3-27 16:39

公爵府

樓主, 知你心煩意亂, 但總得下決定, 你最後決定點做?有無約見男生及其父母商討, 睇下佢地係咩人?

辛辛苦苦比足心機栽培棵小白菜, 養到肥肥白白, 點知一下子被個男生偷食, 糟蹋了多年的心血, 比着我都火滾!

打者愛也, 愛之深自然責之切, 你女兒年少無知, 行差踏錯, 但既然你愛錫你個女, 就要保護佢到底, 若你能妥善處理, 男生及其父母, 你女兒都會感激你, 相信你女兒不會再輕易犯錯, 會好好報答你, 不辜負你的期望

公爵府

你有無見過男生及其父母呀? 佢地點講? 個男仔係咪正當人家, 係咪真心真意喜歡你個女? 如果係虛情假意或欺騙玩弄, 就唔好姑息佢, 免得有下一個受害少女.

點解係你一個人默默忍受? 佢爸爸呢?

希望你女以後生性, 好好做人, 明白媽媽苦心, 好好孝順你

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊