嬰兒用品

跳至

首頁
23456...14

尾頁

子爵府

原帖由 emeraldlam 於 09-8-13 18:57 發表
本來au緊俾朋友的初生女兒, 已經3/4, 欠少少, 又要找機會出去買過先可以送俾人. 現在人地個B係2個月大到. 好驚送得出去, 已經唔岩著 . 唔係就side了件裙仔 ...

各位, 

有沒有 FOR 4YRS  背心裙好介紹 , 我沒有心水, 可幫我找下嗎, ?

我今個月要照顧2個小朋友 , 頭暈啦, 我LAM住月尾可復工, 想識件背心裙送給朋友 。。。。 
THANKS!

子爵府

原帖由 Lulu皇后 於 09-8-12 22:43 發表
我本來都織緊條披肩,但個花好煩,而家織到一行成300針,又要織花,唔織完晒一行唔停得,一停就亂晒,織一行要成15-20min,又要湊b,真係織唔到,而家就勾緊線衫比大女,不過都好多日無郁過,唔知點解呢排好懶,好早就鬼c咁眼瞓, ...

還未誡夜奶嗎??? 女女是不是都返緊學? 
我細佬8 月放暑假 , 9 月轉新學校K1 ;

系啦, 你都是照顧2個比較辛苦嗎, 你都好有得掂下D 冷, 我沒有時間掂 , !!!

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-5-7 12:35 發表
E...呢個圖,我上兩星期post過出來...
你去番舊屋揾下,唔係好耐...
係公司無bookmark,番屋企再post一次...

SMILESUN  :

你有沒有以上你織的衫個圖? 
因為我原來得一頁, 還欠一頁, 你可不可以EMAIL 給我? THANKS.

[email protected]

子爵府

原帖由 fannyyug 於 09-8-19 13:58 發表
我有, 你睇吓係唔係呢件.
我電郵比你了.

你E 給我的圖‵好似不是這個呀 , 是一套的,

我要這幅圖。 :

如有你E 給我啦. THANKS 

子爵府

原帖由 fannyyug 於 09-8-19 17:11 發表
好似係網上見過.
不過都搵唔到.
有無封面可以睇吓, 係邊本書.

在網上找過啦, 欠了一頁, !

是這本呀 , THANKS 
我琴晚找了一晚都找不到, ! 

子爵府

原帖由 peaceaa1122 於 09-8-19 22:29 發表
我有呀, 如果要可PM email address

好呀 , THANKS :

PM了你。

[email protected]

子爵府

原帖由 Lulu皇后 於 09-8-20 14:40 發表
亞女要返學呀,日頭得我同亞仔,佢夜晚3點幾仲要食一餐奶,唔知幾時先介到 咁你亞仔轉新校係咪都要陪佢返幾日學先?我亞女升原校就好d唔駛再同佢適應過,佢件衫都仲係未搞掂,都係勾到後幅一半咋,呢幾個月真係慢 ...

O廿3點幾是否他自己喊醒要食???

系呀 . 27 /28 2日是適應日. 返1.5 小時,

緊系啦, 你O廿忙, 要照顧2個,
細佬現在幾大呀 ?

子爵府

原帖由 peaceaa1122 於 09-8-20 18:58 發表
sent. check 吓

收到了啦, THANKS 

子爵府

原帖由 Lulu皇后 於 09-8-21 13:42 發表
3點佢就會自己叫架啦 而家2個半月,時間過得好快呀,遲d佢日頭無瞓咁多,我就仲唔得閒

應該要誡夜奶, 你是不是不足夠他食, ?
你LAM 訓個支奶.給他飲多一安啦. 會飽D。 ! 

O廿快2個月啦。 過得真系快。 ! 

現狂食幾安奶呀 ? 幾磅呀 ? 

子爵府

hi 各位織友MAMA , 
我想鉤21個款, 
不過個袖位唔明, 點開出.
有沒有人識LOOK, 教下我, THANKS

http://picasaweb.google.com/sizrachel/DWzlXI#5372708373595421170

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-8-22 17:20 發表
去到要開夾個位[前28目](即係有個空心三角形個位),先用駁一條線做13針鎖針去到實心三個形個位(即過37目),之後你就係鎖針上面鉤夾下果d花...
唔知你明唔明呢? ...

先用駁一條線( 是不是即是開條新線呀 ??)做13針鎖針去到實心三個形個位( O廿過完13 針, 是不是不要貼住件衫, 0 空做37 針鎖針嗎, 咪有個圈? (即過37目),之後你就係鎖針上面鉤夾下果d花..( 唔明,  ???? 

好似好難呀 ???.

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-8-23 23:42 發表
check pm please

OK ,THANKS

子爵府

原帖由 Lulu皇后 於 09-8-24 14:55 發表
我都唔知佢食幾多架,佢食人奶麻 佢夜晚9點左食完瞓到3點左右會叫,比個奶咀佢可以頂到4-5點,我估應該好快介到,佢2個月大時5.1kg,而家就唔知,要到4個月大先打針,到時先再磅 ...

可能唔足夠飽啦,
你唔 另加奶粉 . lam 住only 人奶???

如你飲是奶粉 . 10-6到啦,
我細佬個是我最後個餐都是10 點幾, 他ok, 可訓到6點幾才叫食, ! 他都食到6安到, !

子爵府

這本書d衫好靚呀 ,,, 知唔知邊度有這本書買???
http://photo.xuite.net/dada330703/3437069*1

子爵府

原帖由 emeraldlam 於 09-8-29 22:18 發表
1. 披肩- 係送俾我媽媽的. 就係用開季無耐係羊仔間舖買買的線. 用了6個. 還剩3 個, 唔只做乜. 有無好提議???

2. 初生女嬰的裙仔 - 就係之前講係好易織買的bb冷. 用了4.5個. 3號針au. 用了3個星期就可以起貨, 真係a ...

你好勁呀 , !
幾件都好靚呀 . !

波波冷是在哪裡可買到, 好有趣. !

子爵府

我終於布功課交啦, 最近先有D 時間 , 將D 線織O廿D , !

粉紅色個件都是用上次餘下的閃線, 還有2個,. LAM 下織什麼先???

另一件斗篷 好滿意 , 用了2晚已OK , 
本來想鉤袋。 後來打消了, 又無意中找到合的圖, 試下鉤, 鉤了出來。 GOOD 。 

2件都送了給朋友個女都好合身。! 

http://picasaweb.google.com/sizrachel/nkpKeE#5375571815875976962

http://picasaweb.google.com/sizrachel/nkpKeE#5375571822132219634

子爵府

原帖由 emeraldlam 於 09-8-29 22:30 發表
暑假真係就來完, 下星期大囡都返埋學, 我就有半日去清倉.

現在還併命趕條線裙俾大囡. 今次係佢自己揀線. 希望織好出來, 真係會著, 唔係我以後都唔au/織俾佢. 之前au起的線裙, 一聲唔鐘意, 真係掂都唔掂. 唯有留俾 ...

志田是邊本。 ? 
我都剛買了一本。 在前D有相, 好合織冬天。 給細佬 , 男女D 款都OK, 入面我都有成4-5 款想織,

現在鉤緊件黃色線披肩 , 下星期可OK . !
都好靚 , 是3YRS - 4 YRS SIZE, 
都是送給朋友D 女 ! 

子爵府

原帖由 Smilesun 於 09-8-30 21:32 發表
件斗篷2晚咋,真係快靚正呀...

件粉紅色都好靚呀...可惜我織野真係好慢...如果唔係一定織番件俾呀囡...

件斗篷2晚咋,真係快靚正呀 ! YES ! 因為用5M 鉤針. 好粗. 都鉤得好快. ! 效果唔錯, !

你D 都好靚呀 ,,,, 你粉紅色頸巾好靚 , 有沒有圖 ? 可E 給我嗎???

.粉紫小外套是不是成件鉤個個款, 難不難. SIZE 有幾大, ???
我都想鉤件 . ! 我現狂一件都鉤過給自己呀 . !

子爵府

原帖由 peaceaa1122 於 09-8-31 10:24 發表
2晚 , 好野 . 雖然話5号針, 但其實你真係好快手.

THANKS !

子爵府

原帖由 peaceaa1122 於 09-8-31 15:12 發表
我都有功課交喇

?ib_____DbPK_bVaG

條裙好靚 , 你女女幾大呀 , 好合身呀 . !!!

下面個條都好靚 , 有圖啦, 你入去自己DOWLOAD 啦.,,

http://picasaweb.google.com/sizrachel/RZRKFG#5376074617244393458

http://picasaweb.google.com/sizrachel/RZRKFG#5376074621069119490

首頁
23456...14

尾頁

跳至