論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我得2房,一間主人房一間姐姐房,bb床擺左喺主人房,不過bb就唔係經常喺返bb床訓⋯因為姐姐經常抱住bb入睡/擺bb喺梳化同佢一齊訓⋯想問下大家nbb會唔會同姐姐同房訓?定係會叫姐姐哄完bb訓再叫佢抱返bb床訓呢?
bb宜家一個月大,thanks!

大宅

引用:夜晚一定自己跟,唔會俾佢同房,佢半夜中眼

原帖由 macvn123 於 15-05-01 發表
夜晚一定自己跟,唔會俾佢同房,佢半夜中眼瞓甩手跌阿b落地點算,佢一句sorry但換來阿b受傷,自己睇係會辛 ...
因為要返工呀我都想自己湊多啲,我新請既姐姐主力湊bb主力到幾乎我都唔洗抱咁制⋯⋯夜晚又唔將bb擺返床度

大宅

引用:個人認為咁細個放梳化都危險,bb訓左就放返

原帖由 FBB1234 於 15-05-01 發表
個人認為咁細個放梳化都危險,bb訓左就放返bb床。
所以呢次之後我叫左姐姐千萬不要擺bb喺梳化,希望個姐姐會聽話

大宅

引用:Quote:原帖由+yhmph111+於+15-05-01+發表我

原帖由 小mama 於 15-05-01 發表
一齊訓?好危險架wor, 我餵人奶都唔敢一齊訓
如果係bb同姐姐同房呢?

大宅

引用:我姐姐响我囡兩個月大既時候黎,果時我唔夠

原帖由 caramel 於 15-05-01 發表
我姐姐响我囡兩個月大既時候黎,果時我唔夠膽俾姐姐湊,夜晚訓分隔床同我地訓,日頭就盡量叫姐姐抱,夜晚都 ...
多謝jm

大宅

引用:咁bb床可以放姐姐房嗎?我仔Bb時已同姐姐同

原帖由 ~瑤瑤~ 於 15-05-02 發表
咁bb床可以放姐姐房嗎?
我仔Bb時已同姐姐同房,點都冇可能同床,太危險啦!

...
我都有諗過放bb床喺姐姐房,不過始終都係有啲唔放心,因為姐姐黎左冇幾耐

大宅

引用:夜晚就自己湊返好d,始終自己bb,有D咩就內疚

原帖由 crystalizedme 於 15-05-02 發表
夜晚就自己湊返好d,始終自己bb,有D咩就內疚成世……我自己都係working mum,阿女now 20m,我都堅持夜晚自己湊 ...
係呀,我昨天已經同姐姐溝通過bb訓左一定要放喺bb床

大宅

引用:可能bb床喺主人房所以姐姐唔方便入去,其實

原帖由 流沙包 於 15-05-02 發表
可能bb床喺主人房所以姐姐唔方便入去,其實比姐姐夜晚湊bb都無問題,自己喺旁邊睇就得,仲可以睇下佢平時朝 ...
姐姐黎左差唔多半個月,暫時見佢都湊得冇太大問題,學你話齋可能姐姐覺得出出入入主人房唔方便,所以盡量我都會自己湊返除非真係頂唔順,昨天已同姐姐溝通過如bb訓左要放返bb床

首頁

尾頁

跳至