婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:咁,聽你咁講,你無預算俾你老爺每日食早餐

原帖由 油麻地 於 15-07-10 發表
咁,聽你咁講,你無預算俾你老爺每日食早餐和食午餐架咩?係你心目中,你老爺每日只係食一餐晚餐的嗎?

...
爬咗文先講啦……

大宅

引用:唔可以咁計架,佢有三個仔係佢自己既事,10

原帖由 sololoso 於 15-07-10 發表
唔可以咁計架,佢有三個仔係佢自己既事,10000蚊維持頭家真係唔多,你唔好計住佢煮幾多餐飯,買咩餸食,屋 ...

隔咗咁耐,我睇到好開lu...佢有佢生活,我有我世界,我地好快會搬走啦~而且我唔會比佢認我個仔做孫,唔會比佢接觸……家家有本難念的經,只希望快啲搬走,從此不再接觸

大宅

引用:Good 睇得開就好喇,希望你地生活愉快

原帖由 sololoso 於 15-07-10 發表
Good 睇得開就好喇,希望你地生活愉快
謝謝你

大宅

引用:但係搬走咗洗費應該仲大喎樓主層樓如果仲供

原帖由 雨木果 於 15-07-10 發表
但係搬走咗洗費應該仲大喎
樓主層樓如果仲供緊嘅,咁供款都係額外洗費
如果層樓已供斷嘅,咁之前同 62住時 ...
之前比媽咪湊,我比8千佢,係全包,即係佢地兩個既所有生活費用,包括一日三餐,電費,水費,管理費等等,除咗返學既書簿費,暑期班呢啲我另外比返錢,大概一年比四千出黎,咁果陣,我老公比四千佢媽全包,一千佢爸,我地既開支係每個月約萬三蚊。但現在,我比我媽三千,我老公比佢爸一萬,只包一餐飯,但呢度已經萬三蚊。日用品,煲湯,公仔麵果啲我要自己去買,仲要佢爸一個月入面有一星期唔煮飯,我又要去買送返黎煮,唔計另外我仲要每日比錢個女早午餐,每年書簿費…又多咗個仔既使費…依家仲要得我老公一個返工咋……所以我先咁頭痕!

首頁

尾頁

跳至