自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今晚返娘家食飯,因為一些原因,我爸爸驚我唔夠錢,細細聲攞住幾千蚊俾我,我即刻拒絕咗,我叫佢放心,我夠錢用,我心好感動,點知我個可愛兒子全晚扭計喊足成個鐘,停一陣再喊多一個鐘,我等緊c6上嚟接我,我爸爸就出嚟望住我仔講,唔肯講嘢淨係識喊,湊佢返屋企啦,我即刻幫我仔著鞋抱佢走,我爸爸好錫我,更錫我個仔,真係未試過叫我走返屋企途中又扭買玩具又喊,喊到返到屋企加多個幾鐘,心好煩同諗到我爸爸叫我走真係好想大喊,但我要忍住,平時我仔好乖,今日真係痴咗線,依家小朋友瞓咗,但我仲未平靜到

大宅

引用:好明顯你諗多左,你爸爸可能怕佢撞到污穢野

原帖由 ilovexo824 於 15-11-08 發表
好明顯你諗多左,你爸爸可能怕佢撞到污穢野、或有什麼不舒適,想他不再喊回家休息。。。

...
我只係覺得我仔今日做咩咁扭計令到公公唔開心,我好愛我爸爸,但我會嬲我仔咁曳

大宅

引用:回覆 Pigpapee 的帖子毎個人都有情緒的, 囝

原帖由 toffeetong 於 15-11-09 發表
回覆 Pigpapee 的帖子

毎個人都有情緒的, 囝囝 和 公公, 都不會例外.一句說話就諗咁多, 枉費你爸爸咁愛鍚 ...
我無任何怪我爸爸嘅意思pls

大宅

引用:小朋友控制情緒都係學習既一種,好難收放自

原帖由 Deluxemo 於 15-11-09 發表
小朋友控制情緒都係學習既一種,好難收放自如,可以了解下佢做咩心情突然咁!我覺得上一代係唔會用心理解小 ...
你真係明我講咩你嘅說話對我係好大嘅安慰,謝謝你

首頁

尾頁

跳至