自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我去過呢啲,好鬼廉價得一兜薄薄嘅肉加碗飯,唔使幾分鐘就燒熟晒,呢啲收得咁平,梗係Turnover比較快啦,唔通一個下晝做一輪咩?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

無話可說 發表於 24-4-2 12:54
百幾蚊,唔會預和牛靚肉啦!

幾十蚊有交易啦,百幾蚊已經係最貴最貴果款啊

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

BGCOME08 發表於 24-4-2 12:54
上面個個都話夠時間,咁餐廳咪又可以縮到變9個字,半個鐘囉 。

所以香港餐廳越來越苛刻,都係D食 ...

你自己有冇試過先?燒完食埋撩牙我半個鐘頭搞掂啦,得嗰6-7塊薄過紙嘅牛肉,拖成個鐘頭先食完,碗飯都乾晒啦 當然如果你坐喺度又唔燒掛住㩒電話,咁就兩個鐘都唔夠啦。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

無話可說 發表於 24-4-2 13:00
我見有大份細份唔同價,好似係咁上下

我去過一次,一人一爐面壁咁樣食,應該係有大細份嘅,平嘅幾十蚊咋。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

糯米米糍 發表於 24-4-2 13:23
呢啲係一人燒喎,好似燒肉like呢類一人set,一碟肉仔一碗飯跟個麵豉湯,點樣唔夠時間呀?打工仔lunch time ...

我諗啲人以為係任食燒肉放題,其實只係快餐店燒肉定食,幾片肉加碗飯咁之嘛,點可能坐多過一個鐘?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

無話可說 發表於 24-4-2 14:14
我食放題,唔會揀食呢d,咁唔係獻醜,係我肯比4百蚊食餐好,出街食飯唔會糟質自己呀!
...

我諗你搞錯咗,呢啲一人燒就等同你去吉野家整個嗰啲幾十蚊一人打邊爐,咁你唔會用呢啲同牛大人三百幾蚊一個任食放題比較囉,要apple to apple, 唔知點解咁多人唔明白?

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

為咗令大家知道究竟係包d乜鬼嘢,我今晚就走咗去食俾大家睇吓
呢度連飲嘢一舊水,呢個嘢飲跟餐要$22 㗎,如果只係飲水$78搞掂。
attach1/tmp/phpbzrRAG

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

無話可說 發表於 24-4-2 22:05
拿,我一向係覺唔夠時間整熟,而唔係價錢問題!不過朋友話岩岩夠時間,咁咪無野囉!打邊爐大火一定夠時間 ...

放心!一定熟,個火太大添吖,我老公較到大過中間,好快燶鬼晒。
我今次第二次食,牛肉當然不是什麼靚野,但幾十蚊不會要求太多,覺得杯洛神花香桃乳酸最好飲

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

mln 發表於 24-4-2 22:33
做得好

簡潔易明,一碟生肉,一碗飯,熟食一碗,不可能燒2個鐘吧!

我?45分鐘撩埋牙走人

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

無話可說 發表於 24-4-2 23:10
你有無見過個爐幾大呀?90分鐘牛角果d一次可以燒10件肉,呢d咪最多5件肉,仲要2人一爐,又點同呢?
...

我頭先特登周圍望,我同我老公呢啲面壁嘅位,一人一爐,個爐面比個iPad細少少,但我見啲卡位坐四個人,張枱有兩爐,係比一人爐大架。不過你又話唔會食呢啲,對你基本上冇影響啦,我今晚特登去食,影相俾你睇㗎。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我突然諗起上次我個仔喺台灣都食過呢啲一人燒烤,佢話價錢同香港差唔多,但大家睇吓啲質素。
attach1/tmp/phpNYpdfV

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

whywhite22 發表於 24-4-3 11:37
"Lunch 長期排長龍" 所以60分鐘可以加快人流,唔使等咁耐.
深圳冇限時係好,但下下等位要一兩個鐘,太耐啦.:ig ...

正因為國內冇限時間,所以d人嘆慢版食完都唔郁,出面d人閒閒地等一兩個鐘,大把時間等冇所謂,香港地可行得通嗎?針無兩頭利吖。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

mercurycc 發表於 24-4-3 12:30
呢樣又幾好既,有位坐又茶又有餅,
等耐d唔怕。

我唔會等,喺香港我都要盡量搵啲可以訂位嘅餐廳,叫我12點去攞籌,跟住飲杯茶食件餅等;之後兩點先有得入座,咪搞我。所以真係百貨應百客,大把時間可以消磨的,唔介意等可能仲等得好開心,但有啲麻煩友好似我咁,唔掂囉,我又做唔到12點等位等到2點入去坐跟住死磨爛,等到四點先至走。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊