自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

shirley784 發表於 24-4-15 15:36
如仔女 2x 歲拍拖 , 間唔中帶另一半黎你屋企食飯 , 放假有時又上黎食野, 有時同你附近行下 , 好間唔中黎過 ...

我底線,仔女拍拖對象切勿留我家中過夜或爆房行為。佢哋有需要就外出租地方解決。

我不是工人,也沒有精湛廚藝,仔女若帶另一半上來食飯,佢哋自己準備食材。我沒本事搞。

我不會對子女另一半好熱情,留條後路比自己。

QUEEN314    發表於 24-4-16 08:56

水晶宮

大力大力 發表於 24-4-15 16:07
× 2

未結婚、在屋企過乜夜?

而家年輕人,不知佢想咩。

要防仔女另一半,不知對方如何,家庭背景如何。我很忌仔女立亂帶人上來我屋企(因為是我住處,地址是私隱)。佢哋約出外面餐廳食飯,我反而自在啲。

佢哋未到談婚論嫁,不好上我屋企。

QUEEN314    發表於 24-4-16 08:57

水晶宮

waic 發表於 24-4-15 17:39
絕對同意。
我仔中學時我已講明第日千祈唔好帶女朋友上黎要我煮飯佢地食,過夜更加冇可能,我唔係工人隨時 ...

有啲野開錯左頭就自己呻笨,留得佢過夜,整整下就同居,服侍多一個。而家啲人厚顏沒邊界。都莫說有冇收家用補貼。

有啲明明只是去人地屋企吃飯,未夠鐘,就自動入房,深入研究愛情動作。我見過好多次,心想,成大棚人係廳,好心啦。肉酸到極。(以上例子是別人的子女。)

我當自己老土,堅持自己底線(家教)。

咩人喜歡入侵人地屋企?佢哋有能力係自立門戶,而不是做到寄人籬下咁。

水晶宮

小菜豆 發表於 24-4-15 16:20
後生乖嘅好歡迎,
太寸嘴就算了

好多戲子影后,乖?一時三刻望到?

我對人比較挑剔同demanding.我對子女行為都是。

水晶宮

sogreen 發表於 24-4-15 20:06
你都作得幾真下,你開門入去睇啊?

你咁八做咩?你係主角呀?

你咪當我作囉,我又沒叫你信。

一對男女朋友,上對方父母屋企食飯,咁急入其中一間房關埋門做咩?要畫公仔畫出腸呀?識避嫌都盡量不好入人地房間範圍啦,留係客廳啦。二個人想二人世界大可出去租酒店,話之佢哋啦。

水晶宮

大力大力 發表於 24-4-15 19:59
唔覺得好奇怪嘅咩?

個女仔又未同個仔結婚、喺間房走出嚟....

大力兄,呢個世代有啲男女都很開放的,亦沒咩邊界感,當人地屋企係自己屋企都有啦。

水晶宮

sogreen 發表於 24-4-15 20:36
有著你啲咁嘅污糟人做親戚朋友真係慘。怪不得你有過去嘅咁嘅人生經歷,天有反應嘅。
...

我人生係點,我為人係點,你有咩資格去評論?我描述一些身邊的事件就比你形容污糟?

我好想有啲衰人、吸血人士、眼紅人士做親友呀?如果我知我一出世有咁慘的背景,我寧可直程一出身做孤兒仔,不好比人道德綁架。

上天對我不算差,我未投身社會時任由父母主宰,由我有能力開始已經同佢哋沒咩來往。至於男家,我更加同那啲衰人沒聯絡。多謝你關心。

水晶宮

green1apple 發表於 24-4-15 21:01
回覆 Astra00 的帖子

好羞家啊

不羞家,樓上有網友話我思想污糟喎。

不知那位網友是否主角啦,咁大反應。啲回應仲攻擊本人。

水晶宮

orezo 發表於 24-4-16 15:35
應該是講中佢啦!

咁就不知啦。

Btw,我那些毒姑及其中一件老公都係呢度常客,因為我一有咩留言,佢哋會有分身打擊下我,一係就拿我身邊的事物去開話題引我入去玩罵戰(博我要罵返佢地那款)。通常我不會同佢玩。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊