自由報料

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

sasafan 發表於 21-7-3 01:17
每次要買500才可以用?有難度,我平時買$200-300到

你當用350元買到500元價值貨品。

其實都逼人買野咁。我會買,但未必咁早出手。我到差唔多限期先買,下單時一次過大手買入多啲食物用品,買到貼近500元就差唔多。

水晶宮

Rainy 發表於 21-7-3 16:45
即係比350就有500coupon ? 然後用coupon比錢網購?

對。我昨日咁岩有野買,我去樓下實體店用八達通比350元買到一張500元券,跟住係手機app豆單買野,買到500多元就比錢。比錢時在優惠碼那欄入現金券那個code.咁就用到。尾數我再用信用卡比錢。

By the way, HKTVmall 可以配合得好少少,應該同成個消費券發放期掛勾,即幾時派消費券,就幾時有呢個offer.而家係客人提早用自己錢買它七折現金券。我都係個句,要用先去買,反正去到21/7仲可以。

水晶宮

kayen 發表於 21-7-3 22:23
有乜嘢買,分享下?因平時最多只買到2-300

我有食開雞精、用隱形眼鏡。淨係呢二樣都差唔多夠。有時有凍肉99元套餐,咁都幾抵。

水晶宮

趙元嵩 發表於 21-7-4 08:04
有一點要注意,錢一早入咗人袋,之後人家可以加價減量都逼住你要用,因為時限好短,這個機會成本很高!
...

對!所以我係用先買,不會咁急比錢人地。

咁岩昨日凍肉夠250元有九折,我先夾埋其他野夠500元多,我先出手買一張用。我不會鎖住咁多錢係現金券。我手上夠條件買到九張用,但我都不會買晒九張。用先買,咁會安心點。

水晶宮

文迪羊 發表於 21-7-6 00:07
唔明點解一定要去實體店買。

引人流去實體店,等有人順手買下水果之類。

水晶宮

chanms 發表於 21-7-7 18:05
跟消費券無關係...
因為8月才有消費券,大家會唔會而家唔買野住,等8月才買呢?咁HKTVMALL 今次,就可以引 ...

明白。

問題我日日都要食三餐,如有七折咁買券,買定凍肉,罐頭,米,油,係抵過到時收到消費券先出手。

我咁岩有小型家電幾百元要買,500多元,即去買一張券,平左150元。我就算有消費券都沒平咁多比我。

佢本身有啲99元凍肉套餐,有3-4種凍肉,咁折法,係抵買。又送上門(夠350元,gold vip)

水晶宮

chanms 發表於 21-7-9 12:47
回覆 Astra00 的帖子

同意!所以我都買左。

隱形眼鏡我有買,有時會買米同油,飲品,99元凍肉套裝,我會成日買。同埋要成日留意佢幾時有買滿某個數目,就有贈品。

我試過買清潔用品滿200元送5公斤金象米。(滿200元可自提);又試過買野滿200元送5條廁紙。好正!有野岩用先買,不用心急。

水晶宮

koey_0611 發表於 21-7-9 14:47
請問佢既送貨o 唔ok?
第一次買。。

有日期及時間選,我有工人收貨,日子同時間都準時的。職員有禮貌的。有時就算我工人收不切貨,佢都會聯絡我哋,我哋多數叫佢放門口。我呢幾年都成日買佢的野。但坦白說,我邊間平就買邊間。佢的野不是特別便宜,我都係有用先買,或者重野費事花時間拿,我先幫襯。

水晶宮

_candy_ 發表於 21-7-10 23:26
你地買時有無要求提供hktvmall account?職員要我提供的收貨電話account,我話幫人買唔提供,職員唔肯賣, ...

每個帳戶購買數量不限,但使用時,每帳戶上限用三張現金券。

職員做佢的職責,佢人人都係咁問,並非針對你。

水晶宮

bussi 發表於 21-7-11 10:20
消費券最早都要8月1日先到手. 現在要買7折卡都係自己拎錢出黎扣唔到消費券. 而且佢咁既手法. 反而覺得到8月 ...

係。所以自己視乎情況先買。我係咁岩都有野湊到數要買,都超出500元,咁我緊係用咁方法省多150元啦。我不會一次過買好多張逼自己限期前買野。夾硬消費仲不智。

水晶宮

icett 發表於 21-7-30 19:48
我錯過左,各位知道下月仲有冇類似優惠嗎?

好似話1/8都有得咁賣。我係用先買。不急。

水晶宮

purplechung 發表於 21-8-4 19:38
我怕HKTVmall 8月會加返價,所以唔敢買多7折卷,之前即買即用,用完就算。
...

我同你一樣做法。用先買,用完算。不是特別平,咁啱有七折券加上有野買先幫襯。

近期用u select -$50元券先。(八達通消費券專享)。

水晶宮

wingyanmui 發表於 21-8-6 17:06
回覆 Astra00 的帖子

how to get uselect -$50 coupon please? thanks.

你如果用八達通領取消費券,裏面有優惠券可以下載黎用。

水晶宮

wingyanmui 發表於 21-8-12 18:37
八達通app?

是。

首頁

尾頁

跳至