自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

用先換啦,賺下港元息先。去得旅行即代表自己有鬆動錢,不會太介意匯價。

水晶宮

liverpool2023 發表於 24-4-28 08:29
利息邊及兌換率差別呀!
當旅行用$80000
如果以5%年利率計,四個月都是$1333

你喜歡點計就點計啦。

我手上有成2-30萬yen,早幾年六算已唱定,再者去日本可用信用卡,急什麼?

當十萬港元,一年我都有成$4000息。急換什麼?

我記得你,你當日話我比$100一日飯費比自己仔好多。得啦,你不用應我啦。

水晶宮

liverpool2023 發表於 24-4-28 09:33
我只是回應你呢題數,係唔啱數

我有我的考慮同計法。分分鐘日本yen仲有得平.我話左你想點計就點計。大把網友都話用先唱,你不覆佢哋?你理我做咩?

水晶宮

liverpool2023 發表於 24-4-28 09:56
乜討論區有規定覆一個就要覆晒?你會唔會有點神經質?

神經質那位係你吧?

各網友,相信大家都看到,我沒主動覆你。你引用我,我基於禮貌,覆下你。但我上次已經說左,我同你大家都不同層次,不合channel,你公開話過我,話「領教」過我點覆人,咁我自此見到你的野,我係不會主動引用來應。費事你感覺不良好。

但好明顯你很喜歡回應我。我第一個係呢個貼度的回應,並未說咩數字,你又何來知我條數錯呀?第二個回應,我咪應左你,我如果有十萬港元,我用來賺洗元定期一年有四千元息好過囉。我本身都有yen,我洗唔洗而家急住唱?何況我有晒信用卡。我上次去日本,好多地方都收信用卡,好方便。我話左去得旅行,即係代表我有鬆動錢,我係不會理那些匯價。

而且,我覺得你很有趣,咁多網友都持有同我相同看法,認為可以去日本才唱錢,你又不覆佢哋。咁即係你擺明喜歡咬住我不放囉。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊