二手市場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

唔講導理的mami

事源我系度開咗個關於交換尿片topic
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2058285

有位mami PM我話有FITTI換片卡(系約房可換片一包,但印花會被剪走)想同我換我包全新未開過的輕鬆穿L 28片, 我話OK,不過印花我會CUT返.............但佢竟然PM話我9唔搭8,表達能力有問題WOO

我真系好想講:
1:你用張FITTI尿片卡(印花會被約房CUT走)來換, 我換返包無印花輕鬆穿比你都好正常阿
2:我包輕鬆穿點計都比你包FITTI貴LA,都已經叫平咗來同你換LA
3:我PM復你有同你講明我會CUT返印花
4:大家交換條件傾唔啱就唔好橫盲無理PM來駡人

講真, 系度的都系人地父母,積吓口德好D.而且呢度系一個平台比大家公平買賣OR交換嘢GE,雙方條件接受到先交收,無話邊個想賺邊個,更何況我同你條件都未傾好.

呢位無理ge mami你自己反醒啦.

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

原帖由 小生命 於 09-2-19 13:27 發表
唔講導理的mami

事源我系度開咗個關於交換尿片topic
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2058285

有位mami PM我話有FITTI換片卡(系約房可換片一包,但印花會被剪走)想同我換我包全新未開過的輕鬆 ...

就系位la

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=2062835&extra=page%3D1

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

原帖由 chungocter 於 09-2-21 21:17 發表
初時問你,你話尿片是 "全新, 無剪過印花",但因交收地點不合,我表明搵人去方便你的地點幫我交收,所以我諗住寄張 coupon 給朋友幫我交收,因此問 "我用一張 fitti 無限期可到藥房換 M/L/XL尿片券來交換 ok 嗎? (藥房會剪下 ...

我同你咩都未講好, 你就pm來話人,我有無講大話請各位mami睇 以下系d pm內容:
輕鬆穿 L 28片刪除轉發返回
chungocter 09-2-18 19:58
輕鬆穿 L 28片 剪了印花未? 天水圍交收 ok 嗎?
小生命 09-2-18 20:30
sorry, 我完全唔去天水圍
chungocter 09-2-18 20:33
輕鬆穿 L 28片 剪了印花未?我可以搵人係將軍澳交收的
小生命 09-2-18 20:35
全新, 無剪過印花
chungocter 09-2-18 20:44
我用一張 fitti 無限期可到藥房換 M/L/XL尿片券來交換 ok 嗎? (藥房會剪下 fitti 尿片袋上的 JP3 印花), 我會附上藥房地址的。

呢句你話系我pm你的:"如果係噉,不如我自己留番印花la” ((你可以將我原始pm你個句放系度))

chungocter 09-2-19 03:49
9 唔答8,表達能力咁差,唔知你講乜,no interested to change with you.

***DON'T PM ME***

你話而家系你無禮貌還是我無禮貌,有咩唔啱你可以同我傾, 但你的回復就竟然系最後個句:9 唔答8,表達能力咁差.

真系唔知系邊個ge問題呢?

另外你話:而且之前有位mami post 物品出來寫明想換2set印花, 你就pm 話 "我有印花,但只換一set"(意思並不是可否只換1set),
好正常woo,( 我唔知個個系咪都系你la),一張pampers coupon$25換2 set印花我覺的唔抵,咪pm話只換一set, 況且佢&二手市場都無講明話不得議價(你又可以將我pm個d內容放系度.)

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

原帖由 chungocter 於 09-2-22 18:54 發表
現在不是因條件適不適合問題, 是因你的回覆無禮貌這個問題, 所以我唔想交換、大家再互相pm 或再係呢度嘈, 你點回覆我, 我已寫出, 你要貼可以自己貼埋出來, 反而你又話你 pm 我 "會CUT返印花"或 "無印花換無印花"等說 ...

原來系同一個人

chungocter 09-2-19 03:49
9 唔答8,表達能力咁差,唔知你講乜,no interested to change with you.

***DON'T PM ME***

你又何為有禮貌阿?我可以將同你個朋友ge pm放系度比人睇ga, 唔好調轉來講阿.....

你自己識都講,覺得我pm你的用字無禮貌(我并唔覺得我ge表達系唔禮貌),無誠意,你可以唔同我交換, 但你唔可以pm我講d侮辱人的說話,

你問下人la邊個無禮服la

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

原帖由 chungocter 於 09-2-23 01:17 發表
現在又唔明你講 "原來系同一個人"是什麼意思???可否表達清楚些???

你咪將我同我朋友的pm放係度比人睇囉,以示我清白沒有調轉來講。

我到現在仍覺得你無禮貌、串、又愛說謊,所以咪表明了 "好多人都只會對有禮貌的人講禮貌, ...

你要搞清楚, 系你要小事化大, 你pm人講噉ge嘢,仲系度好意思話自己有禮貌,收斂下la...

噉又系, 我相信你都系個D講嘢無尾音ge人, 系難溝通d, 唔明人地講咩, 自以為事....真系登你屋企人陰公.

子爵府

認識瑞士牛牛第二回

橋橋

我同你買咗一個大將軍手寫板, 試咗幾次, 寫出來d寫都系怪獸, 問返你,你話賣咗廿幾個, 都無mami話有問題, 叫我del再裝, 但都系唔得,又問我用咩WINDOWS, 我已經回覆你及按你的指示再試, 再PM你三次要求退款或換貨, 你都唔覆, 請問你這是什麼意思, 賣咗有問題的貨給人就唔理 .

另外, 如果有同佢MAMI買過而又用得到的, 請給我安裝意見, 到時我真系誤會咗橋橋的話我一定公開向你道歉, 若果唔系, 請你盡快回覆及安排退款或換貨.

THANKS

首頁

尾頁

跳至