跳至

首頁
12345...10

尾頁

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾?

fionwok

Sorry,
我朋友話真係幾貴, 所以我冇問佢地拿詳細資料!
fionkwok 寫道:
jackie_lau2000,
雋匯website is www.hkcs.org
tel# 23802320
我個女都有報呢間, 收咗佢, 但未決定會唔會讀, 想見堆救世軍再決定, 今期"學前教育"有尊訪, 可以睇吓

tulipgdn
想問吓 "海帆軒-學之園"都有幼兒園咩?有冇資料可以分享吓? 學費多少?

另外想問吓咁多位媽咪有冇申請學費減免? 係咪要查家庭收入? 有冇話月入要幾多至可以呢? 聽人話好容易申請, 起碼都有得減幾百蚊, 係咪呢? 請指教!!!

mamamui,
你同個女去旅行唔麻煩咩? 要帶好多野喎! 我就想等佢返學後可以交底俾婆婆至去, 可以玩得盡興D啦! ANYWAY! 希望你地玩得開心啦!

大宅

Re: 續西九龍(好靜!要擴大區域先得la!) 油尖旺區媽媽, 有時間入o黎傾?

D 放便買野的鋪頭冇晒! 連我都覺得好好味的Saint xxx x( bakery 都冇埋! 只係luxary goods 為主, 信和攪商場真係唔係幾好!

mabel, bird bird,

我個女現在學緊行, 希望快d好似你地bb咁得意周圍走, 不過到時可能忙死 la!

大宅

聰明豆,

你終於番o黎, 差d要上門找你!
如果現在二期的住客, 想買份報紙只有7-11(MTR站內)可以去買.

Bbqueen,

就算實惠都好似成日準備”closed down” , 現在只有”家私”賣
上次去黃鴨仔趕時間買野,我好禮貌地當時一位女士請佢比我先比錢, 當時位女士都馬上答應, 點知原來個店員縑我阻佢繼續向該女士sell 野, 比個店員潤了幾句, 好嬲冇買走了. 現在想bb野, 都要出去買!.

fionwok, mabel leung, b b queen, 聰明豆,
係, 我現在想佢快d好似樂樂咁行, 但又怕之後真係鎖佢唔住!

小小birdbird,

請工人真係要照顧多個女, 我個工人未婚, 所以比較要說教式去相處! 佢地實有問題, 希望你的工人早d有改善!

大宅

bbqueen,

我都係最多幫親海富d茶餐廳.

黑魔鯉,
真係都要讚下你個bb的相, 好攪野!

all,
講起就真係有d嬲, 上個月我叫個工人幫我拿對鞋去新九龍廣場去整, 點知間鋪d人, 狗眼看人低, 見到我工人, 就好惡同我工人講, 對鞋鞋底斷了, 冇得整! 唔做我工人生意,及後我自己羅對鞋去其他地方整,只不過甩小小底, 唔駛15mins就ok. 真係太差.

係朗豪坊對邊馬路的整鞋亞伯, 有次我比對鞋佢整, 可能佢眼力唔夠, 整完其中一隻鞋d水晶基乎比佢整到跌出o黎. 現在我都係整鞋去番mtr內的整鞋鋪整.

大宅

大家有冇好提議比我帶個月去剪頭髮?

大宅

你地個個都係自己又叻可以剪或者係有賢能幫手, 我諗我都係要搵人幫佢剪. 因為我試過幫個女係一個月時剪頭髮, 點知結果好…….連我奶奶都暗示個剪得好差, 你地就想到我的技術多差, 現在佢大d,我更加唔感再試.影響個look 好大!,

我都係諗住幫個女打水豆針, 不過過埋1歲先, 你地知唔知邊間打好d? 當然平d $?

聰明豆
我個網名係由tulip garden, 因為我好希望有一天可以去荷蘭睇開得好燦爛的鬱金香. 所以改個網名為鬱金香花園.[size=large]我個名真係好難記, 大家可以叫我TP:mrgreen:

Mable,
係咪有個女都幾C9髮型師傅的一間!

bbqueen,
>百老匯入口, 新開ga!
你係指食野? 買bb野? 整鞋?咁我去望望先!

Mingming626,
多謝你share D 心得出o黎, 我自己唔識swimming,我都想個女識!

大宅

comet,

雖然人地講打了水痘針都有機會發, 但係可以減低機會, 我就係怕個女出, 我要請好多日假!

等我去問問"喜", thank you

大宅

Mamamui,
下, 咁早出水痘, 我真係有d驚! 我都未過bb發高燒這一個考試!

Fionwok,
你講得對, 我地現在有$都留番比個b!

大宅

聰明豆,

今天蘋果係咪有加$59可以換選擇幼X園?

Mamamui,
你唔好讚我個囡, 佢真係身體唔係好, 佢都係成日有小毛病, 尤其最trouble係佢出生一星期已經有厭奶出現, 又有腸胃&鼻敏感, 我當時不知哭過多少次, 只是現在大了, d毛病都好dd. 佢打5合一都有反應, 你就知佢係trouble BB!

大宅

fionwok

何文田邊個醫生, 可以比資料我嗎?

有關五合一疫苗五合一疫苗, click here

大宅

mamamui

你講了我地個個的想法!

大宅

Mingming626

咁早呀, 早晨, 好攪野, 可能你比聰明豆的老公管住聰明豆更嚴! :mrgreen: :mrgreen:

大宅

我個女參加輪狀疫苗測試計劃, 可以免費打5合一, 針要分開打!

大宅

mamamui,

係, 我都經過詳細考慮, 有d人當我比個女做白老鼠, 因為我個女腸胃好敏感, 當一d專業人任去monitor仲好tim!

當個女出院時, 有關方面會主動問你參唔參加, 我見到除了這個program, 仲有好多research program都係係醫院問d媽咪.
mamamui 寫道:
tulipgdn,

好筍呀!去私家醫生度打5合1約要$500一支ga!
是否在政府醫院打?如何參加?

大宅

jackeylau_2000
我個女join的係中大, 港大, 同某藥廠輪狀疫苗測試計劃.
我個女一出院就join!

大宅

fionwok,

我個女係廣華醫院出生. 我知道一般的計劃只係會係政府醫院有份, 可能私家唔比d research 攪住晒!

大宅

mamamui

唔好客氣, 我個女係要食雀巢低敏奶粉! 就係因為個測試同我個女都有d幫助, 所以我就參加! 多謝你支持!

大宅

原來有咁多人同我一樣意見, 真係同聲同氣!

大宅

我都好認同Mabel的睇法, d姑娘真係ok! 當然不可以要求好似私家la! 但係真係要睇下佢地忙唔忙先得, 我係廣華, 姑娘因為太忙, 冇時間教餵人奶! 我比較stupid, 雖然聽了talk, 都唔掂. 我諗係信心問題大d!

大宅

各位鄰居, 你地有冇打算帶d囝囡去disley? 我自己想去多過帶埋個bb去! :tongue: :tongue:

首頁
12345...10

尾頁

跳至