自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好慘的媽媽 發表於 23-6-8 18:41
我都好少響網上發文因為真係唔係咁得閒,總括:
1.犬兒係點,我估我心中有數,但咁多人可以識都唔識見都未見過, ...

2.犬兒玩黎玩去都係六個同學,感情都算唔錯,上堂係互相玩,我都承認呢幾條友加埋我個仔係有時會影響課堂秩序,但你地細個讀書,個個乖到一舊飯坐響班房?尤其男仔

冇睇晒。
淨睇你依段都知你係咩家長。
自己個6人幫小朋友上堂搞搞震,講到好小事,仲話唔通男仔上堂要一舊飯。

MeiCheLin    發表於 23-6-9 10:46

侯爵府

鴨鴨比 發表於 23-6-8 19:01
第二點
香港好多男校都係神校
皇仁、華仁、聖約瑟、喇沙….

一個家長,覺得上堂互相玩係好正常。

侯爵府

好慘的媽媽 發表於 23-6-9 21:30
仲有,有d人話上堂玩有問題
確實既
但係如果幾個同學友係友誼好好既,有d屋企都無兄弟姐妹,有時好難怪佢地幾 ...

你咪再兜啦,愈回覆愈

侯爵府

好慘的媽媽 發表於 23-6-9 21:27
回覆 littlefunpig 的帖子

請問有咩問題?一定要投訴老師去證明我地無問題?

你講嘢都好冇品。
仲有,睇到自己天咁大,放過學校,比面校長。

侯爵府

lovececing 發表於 23-6-10 04:08
你話你仔上堂搞事你都輕輕帶過,真心我都會好討厭呢d家長,你唔上堂你就走,點解要影響其他人,仲有d想認 ...

YES。
我小朋友都係乖,坐定定聽書個種。
上年佢有一期同一個出名曳男仔拍住坐(但一定冇樓主個仔咁曳),我女回到家有同我講成日比隔離同學搞住,又同佢傾計又問冇謂嘢,我有問老師冇鬧佢咩,佢話有但鬧完都係咁,我都好想叫班主任可否調位,好彩過了兩個月調位了。

侯爵府

lovececing 發表於 23-6-10 04:14
唔係話曳學生就一定要針對,有時學校裡面有d曳嘅小朋友就總有嫁喇,我都知有d小朋友都幾難教嘅,如果你話家 ...

我都唔見有人話老師做得啱,但樓主態度就係。
我仔係曳呀,咁點吖?態度差到一個點。
如果父母態度好,有檢討,但無奈小朋友唔受教,咁真係冇法啦。
而唔係而家咁,明明自己搞到人,仲話人地一舊飯。我諗間間學校都鍾意一舊飯多過六人幫。

侯爵府

aidan08 發表於 23-6-10 17:55
知道各人有唔同睇法咪得囉,但又比人話希望唔係企喺道德高地,完全唔明點解從唔同於你哋嘅角度去評論件事 ...

反正樓主加佢個仔,就咁睇樓主既描述,唔使睇對家(學校)回覆,都知有問題啦。

侯爵府

aidan08 發表於 23-6-11 15:34
我一直都係表達,就算樓主幾有問題都好,如果個老師真係咁做,個老師都好大問題。

其實從咁嘅角度去睇, ...

你鍾意啦,你覺得老師好大問題,咁我覺得樓主好大問題囉。得唔得?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊