自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

StevenCheung_FB 發表於 23-8-6 19:23
港大。

我記得早幾年搭巴士經過薄扶林,見到有個「大眼青蛙」畫咗喺某建築物外牆度! 但唔係「Kero Kero Keroppi」囉。
我覺得自己眼力好好,車行咁快都比我一眼就睇到,我當時仲心諗e……..點解呢度會有呢啲圖案㗎?唔應該㗎播 ……..果然世事無絕對,有啲嘢真係唔可以睇表面!

侯爵府

loveshp238 發表於 23-8-7 11:01
不如同你甘講啦 成個啟德交通都好差 但d局長仲不停整簡屋入黎 仲話交通無問題 根本係成個啟德規劃好有問題 ...

草地都無埋?初開幕連巴士都未有,都經常帶細路去玩,就係貪嗰度景觀開揚,而家攪到三不像,真係搵鬼去!
真係頭痛醫頭,腳痛醫腳!

attach1_sign/tmp/phpO2dXKI

侯爵府

消閒活動 發表於 23-8-7 12:15

呼之欲出!自己人囉! 天下烏鴉一樣黑!
業主立案法團嗰啲都係咁上下,唔係點解個個都爭住想坐主席為喎!

侯爵府

MMVV 發表於 23-8-7 13:24
另外,我唔明美食車點解鎖死西九龍。美食車精神就是可以周圍去周圍賣,今次郵輪可以大派用埸。比遊客走出吃 ...

永遠我哋市民覺得可以咁解決問題,但政府都當耳邊風!
可能市民同官員生存係不同嘅空間,所以佢哋睇唔到社會上出咗咩問題!覺得我哋大驚小怪!

侯爵府

唔通聽到我哋嘅聲音!
郵輪旅客無車坐‎ 政府5招應對‎ 設4條免費巴士線來往啟德站及景點
https://www.hk01.com/article/927930?utm_source=01appshare&utm_medium=referral

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊