影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Mablelin 發表於 22-5-21 21:28

重生之門最後呢集幾好睇

唔係太明白,最後5分鐘有咩唔妥呢
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

珍珠宮

Mablelin 發表於 22-5-22 08:11
可能我覺得女仔個樣唔似細過佢呀

講“莊文傑”同“林芷悅”?

珍珠宮

WAITASECOND 發表於 22-5-22 21:36
安家真心好睇,無論男女主角或周邊角色都做得好好,唔想咁快睇完!

徐姑姑同房似錦嘅感情,相當令人感動。

珍珠宮

PPgrace 發表於 22-5-22 00:54
岩岩睇完人世間,雷佳音做得好好,原來佢係我的前半生既陳俊生,最初睇人世間,人物唔吸引,有點想跳船, ...

人世間--睇到第18集先開始有少少戲味。周蓉無乜戲份,行行企企。佢個老公個樣好老。反而冬梅帶到一點氣氛。

珍珠宮

chow_mama 發表於 22-5-23 19:49
長安十二時辰簡直係神劇

睇過第一集少少,雷佳音個造型好肉酸。

珍珠宮

bbbusy 發表於 22-5-25 14:44
人世間真係超好睇,好震撼,一路睇一路喊,有冇其他類似嘅劇集可以介紹?Thanks
...

好努力睇到第28集,點解無咩感受呢? 只覺個故事好長,講極唔完,又好多講道理/哲理場口。

應該點樣去欣賞呢套劇? 之前睇“我們的婚姻” “小捨得” “我們的愛”……呢D反而會喊。

珍珠宮

新劇 -- "歡迎光臨". 睇咗第一集, 唔錯, 節奏快. 不過等更新多幾集先, 費事睇睇下就斷咗, 等一輪之後又唔記得個故事講到邊.

有D劇每個情節拖得太長, 講得太詳細同細緻, 就會悶. 希望呢套唔會.

珍珠宮

回覆 bbbusy 的帖子

睇完"人世間"了, 下半段是頗感人的.
人世間充斥住親情, 愛情, 友情. 每個人都要經歷生老病死, 起起跌跌, 悲歡離合. 無論如何都要有一個善良唔貪婪嘅心. 活在陽光下.

珍珠宮

PPgrace 發表於 22-5-29 19:19
白鹿有套新劇,做警察,等埋阿囡小學派位先開始追劇

警察榮譽?

珍珠宮

如果無咩心水, 試下睇"完美關係" -- 黃軒, 佟麗婭的.
好耐之前睇咗前1x集, 覺得麻麻. 睇完"人世間"之後唔知睇乜, 諗起呢套, 試下繼續. 原來下半part唔錯, 點樣去舖排一件事, 了解對手所想從而拆解危機, 挺有意思的.

珍珠宮

回覆樓主:

請叫我總監

估唔到幾好睇。有D場口令人笑出聲,林更新惡得嚟又有少少儍儍的,大事精明但生活細節一塌糊塗。很可愛。

另外的角色也不錯。陸總嘅秘書同司機,好朋友曾總同佢女朋友也好攪笑。

珍珠宮

回覆 Kbbs 的帖子

睇完了.
最後一集真好. 大團圓, 甜蜜, 感動, 完滿又有笑位. 感覺成套劇好完整, 有頭有尾. 好人有好結果壞人受懲罰, 可能有人會覺得老套, 但不是真理嗎?

好過某D劇結局唔清唔楚, 一個謎, 又話咩留俾觀眾去諗! 轉個頭就睇第二套啦! 重同你花心思去諗個結局!

珍珠宮

回覆 Carol999 的帖子

黃軒是不錯的. 有個人風格.

珍珠宮

回覆樓主:

唔知喺邊度見到呢個劇名 "我不是精英", 揾嚟睇下, 原來係雷佳音嘅舊作. 女主係鄧家佳, 第一次睇佢嘅戲.
暫時睇到第6集, 唔錯呀! 小品之作.

update一下,雷佳音真係不可多得嘅演員。呢套做得好“生鬼”。

珍珠宮

bigbigwing 發表於 22-6-6 21:36
我睇到25集,陸總錯過左寧檬之後,同埋佢爸爸公司出事之後唔開心個樣,睇到我有啲心噏
...

陸總好charm
睇見佢好慘個樣好心痛啊!!

珍珠宮

joycewsm 發表於 22-6-6 21:05
係呀,知否嘅每一個演員都非常出色,尤其是老演員們,個個都似做緊自己,非常好睇。
...

係“古裝劇”嗎? 我麻麻鍾意睇古裝劇,除咗甄嬛傳,如懿傳同延禧攻略。

珍珠宮

jojobbmum 發表於 22-6-7 07:13
好同意,知否知否是扣心,會追住睇,好掛佢地會點,劇本好有功力。拍得好好
...

講到令人心思思想睇。其實印象中好似睇過第一集,悶悶的,就無再繼續了。

珍珠宮

jojobbmum 發表於 22-6-7 07:05
我也是,歡迎光臨好貼地,好好笑,好感人,好鍾意*柳亞姨*,好好笑,男主角和兩個好朋友,孫經理,豆子, ...

“歡迎光臨”睇到第9集,開始有D悶。好多場口都係幾個主角講人生,講感受,講道理。就係圍埋一齊傾下計食下嘢。

黃軒有少少王祖藍嘅影子。

珍珠宮

青青河邊草 發表於 22-6-12 11:07
睇緊, 覺得好睇, 故事緊湊, 無拖沓, 而取材都特別, 靠畫畫破案, 雖然有時覺得有啲神化左, 但都覺得好過癮. ...

題材特別

珍珠宮

"歡迎光臨"入面, 鄭有恩同張光正嘅關係有點牽強. "鄭"長期黑口黑面, "張"咁陽光, 加上"鄭"講到明唔會同"張"發展, "張"都仲咁鍾意佢. 好難說服觀眾.

首頁

尾頁

跳至