自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:醫生叫我仔打,因我仔得12yrs,因為佢太細個

原帖由 kayeetoby 於 15-03-14 發表
醫生叫我仔打,因我仔得12yrs,因為佢太細個生啦,會好大機再生,所以醫生提意佢打 ...
但醫生話夠50歲才可打!

男爵府

引用:Quote:原帖由 katherine612 於 15-03-14 發

原帖由 ng5ek 於 15-03-14 發表
前排我都係生咗同一位置係痛但照食野但呼吸困難
我老公試過生係腰同喉嚨裏面。近七、八年常生在喉嚨,每次病都好似世界末日,每曰睇一次醫生。上次終於俾醫生確認喉嚨生的水痘/蛇菌去唔清,所以一病就痛到死。但知道都冇辦法,要夠50先可以打針。佢一年發幾次,真係痛到我以為佢患精神病!

男爵府

引用:Quote:原帖由 茄子 於 15-03-14 發表我老公

原帖由 ng5ek 於 15-03-14 發表
吓喉嚨肯定堅痛
係呀!佢每次咁,煩到全家都想死(工人都好怕佢病)!最怕阿女學佢變咗好憂鬱同悲觀!

ng5ek    發表於 15-3-14 17:58

男爵府

引用:Quote:原帖由 kayeetoby 於 15-03-14 發表

原帖由 DonnaLau 於 15-03-14 發表
你再問下其他e生意見好喎,我諗最起碼都40歲先好諗la,e生都話50歳先可打!

...
醫生話D臨床實驗係做在50歲以上的人,所以打在40歲的人不知其安全性。

男爵府

引用:回覆 茄子 的帖子50我覺得太遲,因為我哥40

原帖由 ting0719 於 15-03-14 發表
回覆 茄子 的帖子

50我覺得太遲,因為我哥40就生咗啦!痛到佢返5到工呀!
我明啊!我老公30幾不斷就生,生咗n次,食藥都冇用。生時痛到返唔到工,但冇計。我都想可以早D打,但冇辦法!

男爵府

引用:我想打,但我未60歲我身邊有兩個45-50已經

原帖由 kavenzou 於 15-03-14 發表
我想打,但我未60歲我身邊有兩個45-50已經生,含曬腫好痛,仲會傳染,其中一個friend仲俾E生趕出 ...
50可以打!我的醫生話佢夠50都會打!

男爵府

回覆:kavenzou 的帖子

係呀!以前唔知佢咩事,以為佢少少喉嚨痛都忍唔到,成個天塌落嚟咁(黑口黑面,怨天怨地,不斷煩家人朋友,不斷睇醫生叫醫生俾D最勁的抗生素佢食,甚至打成$2000的抗生素針,好似癲咗咁!)知道後,我体諒佢,但仍十分難頂!當然,佢辛苦到死,老闆和同事都好怕佢病!

男爵府

引用:Quote:原帖由 茄子 於 15-03-14 發表我明啊

原帖由 happylogin 於 15-03-14 發表
你試下去藥材舖買彭魚鰓,用黎煲粥食,不過都幾貴,起碼用半両煲。其實係生水痘時D病毒未清曬,彭魚鰓係可 ...
呢個我識,我細個時都有食過。我同奶奶住,佢應該唔多識,攪到個仔咁。我平時唔入厨房,厨房不是我管轄範圍(現在沒請工人),不可隨便亂煲,最多提議下奶奶煲,但我諗我奶奶唔多聽(我阿媽提過煲㗎啦)!

男爵府

引用:回覆 茄子 的帖子醫生話好小咁細年紀生蛇,

原帖由 kayeetoby 於 15-03-15 發表
回覆 茄子 的帖子

醫生話好小咁細年紀生蛇,所以佢番發機會好大,所以提議打,亦冇同我講話50歲黎先可打, ...
我醫生有講,亦有解釋原因。

首頁

尾頁

跳至