親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

greenlover 發表於 19-8-7 19:47
想嚟緊聖誕或者農曆年去日本滑雪,諗住由東京出發,例如輕井澤,長野,新瀉,有無jm去過Gala 湯澤,正嗎?或 ...

我近幾年開始滑雪,年年都係去湯澤,因為近東京,雪場又多,住溫泉街……去過中里/湯澤高原滑雪,明年cny打算去岩原,住過天使格蘭/双葉/Inamoto/湯澤大酒店……完全唔洗自駕,溫泉街有車去各雪場

侯爵府

greenlover 發表於 19-8-8 22:03
想問下你吔開初學係咪都係學玩ski先,之後再玩snowboard,如果一開始學snowboard o 唔 ok?
...

如果你有心學就搵私人教練教,我仔7歲上group有d覺得浪費金錢,第二年搵教練每日4個(2日)鐘主力教個仔ski,學得好快……今次會滑3日每日有教練跟4個鐘,打算第一日ski,之後就轉學board…大人就學得慢,同滑唔到4個鐘,小朋友就學乜都快,唔洗擔心

侯爵府

greenlover 發表於 19-8-8 22:25
請問你去邊個場學?
係咪去之前經網上book定教練?
教練都係講日文?定係用啲簡單英文?淨講日文明嗎?

我係之前一個月約(早d約好d),台灣教練講國語,亦有英文教練……佢地係一個教練group,睇地點就搵教練比你

侯爵府

IloveJJ 發表於 19-8-11 23:48
國語教練定英文教練好呢?

其實睇小朋友語言能力,基本上台灣教練一定溝通到

如果你諗住玩埋新潟,咁就要買5 day果種jr pass, 上年我去過寺泊漁市場,除非自駕可順道一去,否則唔建議去,因為係JR站再要坐一個鐘巴士,仲要一個鐘得一班,走既時候又要夾班次……我覺得唔值囉

侯爵府

IloveJJ 發表於 19-8-12 08:40
我係打算買5 days pass。我老公覺得英文教練會教得好啲,我哋响韓國同澳洲都請過英文教練,無請過中文。所 ...

我聽唔慣日本口音英文,所以冇諗過英文教練,不過你可以試下

侯爵府

annawing 發表於 19-9-24 11:46
想問一下你覺得雙葉得唔得?我聖誕會住2晚天使格蘭 想住多晚溫泉街 因為撞正星期六 周圍都好貴 想選間值得 ...

佢溫泉好得選擇多,環境幾好大玻璃望住JR果邊,唔浸就好浪費……食係幾好,我係特價時訂,所以唔知食乜,但早晚餐都好滿意,早餐係自助型式

湯沢高原我係自己行去,大概10-15分鐘好近,冇留意酒店有冇車去,因為我地鍾意行下……我地鍾意食,夜晚會出去消夜飲酒

我住過天使/INAMOTO/湯沢大酒店,最滿意一定係雙葉……可惜我CNY我改左去韓國,否則我都係住雙葉,係湯沢滑雪

侯爵府

annawing 發表於 19-9-24 13:13
多謝你的意見 我可以放心選啦 早兩年去過天使格蘭住 覺得好啱親子 今次我bk左天使格蘭2晚好抵44000 日元但 ...

我唔鍾意住私人風呂房,因為公用個溫泉一般係正d ,湯沢高原隔離有間食天婦羅lunch可以係度食,我好少日頭係溫泉街多數雪場食,但夜晚就要食宵夜同飲酒

侯爵府

annawing 發表於 19-9-24 14:33
其實我都覺得公用的都好正 係老公去過油布歎過想再試下 我見私人風呂和冇都係差唔太多 咪滿足下佢 我又冇 ...

9點左右宵夜

侯爵府

annawing 發表於 19-9-24 14:54
另外想問一問你 滑雪鏡你係咪淘?上次淘過平的 唔防霧的 好辛苦 成日要抹 !
...

係淘寶但我仔又冇投訴話有霧,我果副唔係好貴,因為成日成日係雪場唔見所以唔買貴

侯爵府

m.mic 發表於 19-9-29 08:05
請問雙葉有紋身可以浸溫泉嗎!睇咗好耐都唔見佢有寫得定唔得,thx
...

冇留意,你去官網睇睇

侯爵府

m.mic 發表於 19-9-29 09:04
我去官網都睇唔到,冇寫係咪應該得呢!

你不如email問酒店啦

首頁

尾頁

跳至