婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

引用:我99思想傳統, 想每個人都以她為中心, 仔女

原帖由 louisa_hk 於 14-07-15 發表
我99思想傳統, 想每個人都以她為中心, 仔女永遠遷就, 尤其姑仔更為孝順! 我囡囡由99湊大, 而家已經13歲,反 ...
嘩我日日都見到99,99同你99一模一樣

珍珠宮

引用:有時都好辛苦, 但我成日對自己講, 因她幫手

原帖由 111aaa 於 14-07-17 發表
有時都好辛苦, 但我成日對自己講, 因她幫手睇大2個小朋友,

所以我忍, 忍左11年. 公眾假期我一定帶2個小朋 ...
\" 公眾假期我一定帶2個小朋友去玩, 就算老公唔得閒,

我都帶佢地去公園或圖書館, 費時俾佢話, 成日話我地多野, 一年買一對球鞋俾囡囡
\"

一模一樣。我買嘅永遠都係錯,佢買嘅就最好。其實去公園同圖書館都好丫,我覺得商場同主題公園一味消費主導,唔係咁好。但啲細路話人哋同學同donald duck拍照,人哋去迪士尼,我又心郁郁想自己單拖帶佢哋去,唔想佢哋咁out...但如果入一入去又駛成千銀

珍珠宮

引用:係呀, 你買衫佢就話你浪費, 唔買就話你寒酸

原帖由 111aaa 於 14-07-17 發表
係呀, 你買衫佢就話你浪費, 唔買就話你寒酸.

大囝10歲, 細囡8歲, 2個仲好跟我, 我去邊佢地就去邊.
我99,我買咗小一校服,我c6懶好人叫我影張相畀99睇,點知99話太大,佢揸住條好短嘅幼稚園校服出去買。
我覺得佢真係好多餘。信吓人好唔好呀,難怪佢個仔永遠唔識買自己啲西褲恤衫。

珍珠宮

引用:Quote:totheend 發表於 14-7-17 13:44 樓主

原帖由 louisa_hk 於 14-07-17 發表
我都曾想這個方案, 但好似公屋有限制, 例如人工, 積蓄, 是嗎? 居屋又唔夠錢買, 最慘唔上唔落!
...
入息有限制,3人家庭(連小朋友)萬幾,個人資產都有限制。我想不是個個人都肯放下身段去為取資源而離婚

首頁

尾頁

跳至