自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

lovebaby2013 發表於 23-1-15 09:41
太耐冇去過旅行,請問應該幾時買機票同酒店?

疫情前一年前已經買定哂,
剛剛復甦,我感覺好生疏,好多嘢plan 唔切

定到時間早plan早興奮(emoji)

上年九月買了上年聖誕,
上年十月買了今年復活節,
一月頭買了暑假。

大宅

seaheart88 發表於 23-1-15 10:52
我已經有幾套機票喺手,但係唔知係咪泰萊冇plan過去旅行。。。好似七月下旬嘅北海道同埋10月中旬嘅名古屋 ...

Plan緊復活九州嘅同時,喉緊暑假東京酒店,感覺有啲手足無措,始終太耐冇去好多嘢唔記得哂

大宅

seaheart88 發表於 23-1-15 10:52
我已經有幾套機票喺手,但係唔知係咪泰萊冇plan過去旅行。。。好似七月下旬嘅北海道同埋10月中旬嘅名古屋 ...

曼谷多咗地鐵好似好複雜,如果快閃bkk 我都係call grab算,做下spa ,行吓夜市飲飲食食

入芭堤雅就包車book靚酒店,始終冇日本咁多嘢諗

大宅

seaheart88 發表於 23-1-15 11:02
我暑假旭川入攞車之後做開始道東嘅行程。。。不過仲未細緻咁睇路線。。。唔想不停係揸車,希望中間有啲景 ...

日本睇返啲交通/研究pass 要熟習返都要是一段時間
大家努力(emoji)(emoji)

大宅

seaheart88 發表於 23-1-15 11:00
曼谷我係三月26到31號。。。不過我就唔打算落芭堤雅啦。。。去程我就約 KKday或者Klook。。我12月去曼谷嘅 ...

12月剛剛通關,泰國天氣都涼涼哋係淡啲
三四月復活節同泰國撥水節一定好多人,enjoy

(emoji)bkk 以前包車我多數揀飞猪
反而未試過KKday/ look

首頁

尾頁

跳至