單親天地

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

~ ~ ~ 19:32 Vane 通知 ~ ~ ~

大家留意:因天雨關係中間道遊樂場活動取消,

接到帶子電話通知,因電腦壞咗未能夠通知到大家,可能要幾日後電腦才會整返好,
明天因天雨關係原定中間道遊樂場活動取消,如有問題請電聯帶子.

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!
老朽若偶有行善, 只為受人恩惠太多, 嘻嘻 !

恕本人設定為不接受任何PM

伯爵府

ct0416 發表於 11-4-7 20:39
回覆 酸棗仁 的帖子

咁我點聯絡你,公園都幾大架,點搵好呢好野又帶祈禱男現身同大家玩^^

各位參加者:

出發前兩三天, 會有 pm 包括>>
>> 我和另一參加媽咪的電話號碼, 以作聯絡!
>> 地鐡出口路線

另外, 遲些統計參加人數後, 會再有名單刊出

緊急求助熱線 / 中西醫藥網址 / 單親或情緒支援網址 請按我的頭像進入!

伯爵府

有新名單, 所以取消了這個舊的.

伯爵府

小雄維尼 發表於 11-4-7 21:59
查實大家會5會真係帶d小食去呢? 興奮ing

會架....

各人自己預備一樣, 去到大家一齊開大食會!

自己整又得, 買包花生或者一包糖都得.....

好開心架!

(我今次預備各人一隻鹵水蛋)

伯爵府

維豬豬 發表於 11-4-7 22:19
我會準時到既啦, 同埋夜晚同大家一齊食飯都可以.

有勞閣下, 帶我們到一次的餐廳, 以下午茶的價錢, 享受晚餐的菜色!

各位: 有扒鋸架!

伯爵府

各位,

因為我屋企有啲事, 有時可能成日都冇時間上網...唔好怪我呀!

伯爵府

帶子雄郎 發表於 11-4-10 09:06
各位好, 因仁兄有要事, 是次活動暫由本人接手, 活動將如期舉

行, 可繼續報名,

多謝你杖義幫忙呀...

我冇額外叫人參加, 所以, 照呢個 topic 整理個出席名單, 就得架喇.....

如果我來到, 就會同埋神秘人oo一齊來...等我同佢聯絡得架喇.

小雄維尼  想見呀伯要夾好天時, 地利, 人和, 仲又佢會計個日同你有無相沖先出現, 所以............  發表於 11-4-11 10:01
ct0416  仁兄你又有要事唔出黎呀....真係同你都幾無緣^^哈哈  講笑咋  發表於 11-4-11 01:17

伯爵府

盧森堡 發表於 11-4-13 15:53
乜要整野食架, 我都未諗到添, 咁不如問吓有乜好提議先?

你睇下人地帶咩先嘛, 即食魚肉腸又得, 薯片, 糖都得.

自已屋企蒸d燒買, 咖喱魚蛋, 用保溫飯壺裝去, 好搶手添喎.

wing  如果你去既你話食乜都得  發表於 11-4-13 17:26
wayso  我想食呢個....嗰個...得唔得架...嘻嘻^^  發表於 11-4-13 16:35

伯爵府

Lily2003 發表於 11-4-14 10:59
主持人 :

請問你們的小朋友有多大, Age range ? 我個囡八歲, 三年級, 擔心無小學朋友仔同囡囡玩。

求其買啲啲曲奇餅都得啦!

係喎, 有冇人會楂車去? 會唔會買一大堆樽裝水或飲品呀?

fongbma  有咁0既可能性,,不過未決定,,如果真係,,要買幾多野飲呀??  發表於 11-4-14 12:03

伯爵府

fongbma :有咁0既可能性,,不過未決定,,如果真係,,要買幾多野飲呀??

嘻嘻, 留翻其他人答你.....

嗰度上面都有小食亭, 但係慳得就慳吖嘛!

伯爵府

wing 發表於 11-4-14 16:53
大家會整D咩食呀 ???

嘻嘻, 我嘅做法, 好奸嘅....

通常係薑醋蛋, 或者鹵水蛋....就算天氣唔好, 或者有咩事取消, 都可以自己慢慢食嘛.

維豬豬  如果真係要自己食晒, 睇住膽固醇過高呀.  發表於 11-4-14 22:44
wing  好提議喎....  發表於 11-4-14 17:13

伯爵府

Lily2003 發表於 11-4-14 17:18
回覆 酸棗仁 的帖子

就係呢度喇...佢仲有好多地方冇影到相架.

伯爵府

Lily2003,
你個女好靚喎!
生得好似你架?

tine-lam  我亞囡唔靚架, 所以一啲都唔似我, 哈哈~  發表於 11-4-16 10:14
wayso  我亞女都好靚架,生得好似我....嘻嘻^^  發表於 11-4-15 20:33

伯爵府

Lily2003 發表於 11-4-16 00:50
酸棗仁,

你比面啦, 你過獎啦, 通常公開張相, 當然係搵張最好, 最唔似真人架啦, 就正如我當年'雙睇', ...

哦....明白喇....

咁, 請問你唐家姐嫁咗未架?

係咪好似你架?

維豬豬  阿伯你一入深夜就變身啦, 滿腦子都......頂你唔順啦, 救命!  發表於 11-4-16 02:07

伯爵府

我一定來唔到 lu....

亞仔今朝4點幾發高燒, 去咗睇急症(因為之前佢跌親個頭, 又有嘔)....

今晚我負責通宵(目及)嘢.....

呢, 即係今晚邊個瞓唔著, 就約埋一齊吹水/打牌啦

wing  E生話咩事發燒呀 ??? 跌親個頭有無照x-ray???  發表於 11-4-16 16:54

伯爵府

wayso 發表於 11-4-16 16:27
咁仔仔而家無事吖嘛,退燒未呢...??

今朝醫生幫佢塞咗退燒藥, 頭先藥力過咗, 又發高燒....

而家都唔知原因發燒, 佢呢兩年, 差唔多冇病過架; 搞到我有啲唔慣, 但係又愛心爆棚喎!

ct0416  小朋友發燒要小心照顧,等有機會再玩啦  發表於 11-4-16 22:18

伯爵府

wayso 發表於 11-4-16 16:35
關唔關撞到個頭事架....
有無同e生講此事....
仲發高燒添,咁你要好好睇實佢啦...

就係因為之前撞親個頭, 先至咁緊張送佢入急症....

我姨生仔, 細細個時跌親個頭, 差唔多一個月都微燒. 原來腦積瘀血, 醫生話: 如果瘀血唔散, 要做手術嘅話, 得一成機會!

佢今朝照咗電腦掃描喇, 醫生話: 冇事喎, 佢個頭!

伯爵府

Lily2003 發表於 11-4-16 17:19
酸棗仁

真係好彩, 比你嚇死, 醫生話 冇事就安心。

哈哈!

我仲以為會嚇親你添....唔好怪我呀, 我成日都咁口不擇言架.

大把機會一齊玩啦, 我地就來成立將軍澳夜間跑步/單車團喇....

如果夜晚有人睇住小朋友嘅, 一齊啦...隨時都有五六個人一齊玩架.

伯爵府

Lily2003 發表於 11-4-16 18:49
吓, 原來係在將軍澳架 ?

我都係將軍澳人, 經常踩單車團架, 我唔洗放底囡囡,

單親版都有好多親子單車活動架. 而且, 淨係我印象中, 住將軍澳嘅單親爸媽, 都有成十個以上呀!

首頁

尾頁

跳至