自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

咁又係衰啲既
其實幾日前已經有名單流出
一早就知只得Ian做嘉賓
如果真係溝通上誤會 唔錯都錯咗啦
作為樂壇天王級前輩 就當係支持一下後輩囉
就算只得Ian一個都無所謂啦 最多快快趣趣唱半首歌就請佢落台算數囉

girlbear    發表於 23-3-21 13:57

大宅

Piaget 發表於 23-3-21 00:42
宜家係邊個侮辱邊個?人哋亞洲天王請你一隊12人嚟,經理人派咁啱得閒既12分之1出去,好尊重JJ咩?
...

其實內情係點,只有當事人先知,
唯一肯定既係全世界一早知道只得Ian一個做嘉賓,因為名單幾日前已經流出咗。

大宅

Piaget 發表於 23-3-21 01:15
我睇小紅書流出嗰幾個list係寫mirror/mirror既成員, 從來無見過任何一個list係寫明mirror入面邊一個人,我 ...

寫得Mirror成員即係唔會係成隊Mirror,
其實好多人都知根本唔可能齊人,因為部份成員出咗埠拍戲。
可能真係溝通上有誤會,但林俊傑唔肯妥協,其實無可厚非,
我唔會怪責佢,始終佢係天王級人物,有權決定自己演唱會既所有細節,
畢竟娛樂圈從來唔會有絕對公道,邊個地位高就邊個話事,
好似以前周星馳拍戲咁,佢一句唔高興就可以即時撤換演員,除非個演員有咁上下級數佢先唔敢郁。

當然,如果係張學友或劉德華演唱會出現呢啲事,我又覺得未必會搞成咁,
或者佢哋會當係比個機會後輩表演,唔會太執著。

大宅

Piaget 發表於 23-3-21 02:54
個list只係小紅書d人傳,無人知可信性有幾高,而且有d list係寫mirror, 有其他list係寫mirror或mirror成員 ...

如果你叫我估事發經過,以我多年搞活動既經驗,好可能係中間人出問題,
林俊傑團隊本來的確想搵全隊Mirror,佢哋透過香港演唱會監製聯絡Mirror經理人花姐,
但演唱會當日部份成員已安排出埠拍戲,所以監製同花姐就決定派Ian做代表,
監製以為林俊傑團隊會同意呢個安排,冇特別同對方核實,花姐亦以為監製已同團隊傾掂。
點知到最後綵排時,團隊發現只得Ian一人現身先如夢初醒,
林俊傑唔肯妥協,寧願彈鐘,
Ian自己又沉唔住氣,其實娛樂團後輩受少許委屈其實好常見。

話說回來,我寧願係Ian或Jer單拖上台都好過成隊Mirror,
佢兩個係我唯二覺得可以勉強稱為歌手既成員,其他人全部不堪入耳,
如果係全隊Mirror上,我肯定去梗廁所,
不過林俊傑團隊可能唔清楚。

首頁

尾頁

跳至