在職全職

跳至

首頁
12345...12

尾頁

子爵府

Re: 請我一起同世界各地媽咪分享異居海外的心聲 part 4

jovababy

下~~您吾係話佢冇定去架咩,個個week 都痴住架。

jovababy 寫道:
winnie,
我隻嘢嚟唔嚟我未知架, 我次次都唔預佢架啦, 到時佢鐘意嚟咪嚟囉~ :tongue:

子爵府

Re: 請我一起同世界各地媽咪分享異居海外的心聲 part 4

jovababy

吾好咁講,您貴人善忙唶 :mrgreen: 不過好彩您話Yaniko係腸民吾係話佢[size=medium]咸豬手

喂~~~除佐去sg,去埋馬拉啦

winnie,
係呀, 老人痴呆又發作喇!!! yanniko係"腸民"嚟~

monogram,
我除左去sg, 仲可以去得邊吖

子爵府

jovababy

哎~~我隻野,有時佢真係越幫越忙,佢成日多多事實,我有時真係好怕佢黎忝呀

winnie,
係呀, 點知佢想唔想一齊去啫, 有時佢怕我地成班女人加嘛, 佢鍾意咪一齊去囉~ 多個人睇女 都好架!

子爵府

點解今日都係咁凈既~~

子爵府

Lorry

Max 沉日睇完醫生點呀,不過可能Max病完,特別嗲同痴身,上次我咪講過 Owyn 都係咁。

Nillie,

Amanda 係 A, 細佬仔有冇諗住用返 A 定跟住落用 B呢? 個人覺得Anthony 同 Brian幾好, Adrain都吾錯。。不過改名真係好煩,改1個已經好煩,所以我地冇同Owyn 用 middle name, 反正小用。

張咭我買佐,寫佐喇,不過吾好意思,冇5笠星,係差d,吾識寫簡體字,維有複雜d,用繁體字啦 我諗住帶過去加拿大寄~~

今年Vancouver 已經落大雪喇,吾知東岸凍吾凍呢?
係呀,差小小都過吾到您到,好晒呀 :-| :-|

喂~~~星期3喇,快快決定去邊到食喇。
我隻佬,我都未同佢講會飛佢呀,不過諗到佢會咸咁口囉,所以我諗我可能會心軟比佢黎架。。

子爵府

Lorry

哎 ~~我明呀,我都試過喇,真係抱住佢到3點幾架。 :-( :-(

有一次Owyn 又係發燒,我即刻同佢沖溫水涼,跟住同佢再探就降佐溫喇,如果Max 真係咩野,您同佢浸下水先,睇下佢降吾降溫,如果降就吾洗即刻去囉,您每20 - 30 分鐘再check 住佢,如果真係咩野先去囉,吾係就佢辛苦時您又辛苦。

子爵府

Lorry

係呀,而假真係好多小朋友個鼻都係有野架喇,香港d空氣咁差。

早2日Owyn 又係晚晚典黎典去,摔眼摔鼻,訓得吾好,我沉晚帶佢睇佐中醫,吾知係咪佢飲佐d葯,好好多,佢訓得好佐,夜晚都冇醒

子爵府

Lorry

我會整醒佢囉,因為佢都吾會訓得好架,返為同佢沖完涼,佢舒服d,可能會訓得仲好。

不過就會做足功夫,開佐暖爐先帶佢入浴室再徐衫,仲要刪洗門窗渦。。

子爵府

monogram

您吾制,因為您冇得去哩。。。。 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Monogram 寫道:
[quote]
monogram,
係呀, 走嘅機會都幾大呀~ :cry:

我唔制呀 :-( [/quote]

子爵府

monogram

吾緊要,您多d去探佢咪得囉。。

Lorry

咁係咪要同佢出黎呀,係邊間呀?

喂~~~各位,

食飯果到,causeway bay都吾錯, 如果係causeway bay,mememo 可能黎得忝啦。

子爵府

小詠

聽到呢d消息,真係好心up 架,個bb仲咁細。 :-( :-(

子爵府

喂~~~不如吾好諗啦,去返上次同Karen 食果間啦,幾好丫,邊個定位呀,我地要confirm 架喇

子爵府

我成日我老公,話佢呢樣吾岩,果樣吾識,佢就話佢冇上BK,冇人教佢點樣奏仔,照顧呀仔,我話比佢聽,呢到都有人用英文架,同埋而加佢都識好多中文字,我叫佢係到開個account,我諗如果佢問野,您地都會搭佢卦~~~一於咁話,我比個account 佢用先得。。 :mrgreen:

子爵府

jovababy

咁您用中文答佢都得,等佢學多d中文,吾岩叫您果劈又入黎傾下,等佢係到了解您多d

WINNIE,
你咪玩你隻嘢啦, 玩c佢咩? 我話明先呀, 我唔會用英文答佢架~

子爵府

Lorry

Max 冇事就好啦,佢開始玩,即係冇野啦,吾洗擔心,好似我咁,如果Owyn 連野都吾食,我就最擔心。

Yaniko

早排係到打躉,呢幾日吾見您,一家3口,仲未好返呀

Karen

睇電視,見到法國d 聖誕燈飾靚渦,您地去睇佐未呀 ?

小詠

哈哈~~如果您老公敢係到話您,講您既話,佢咪即係找c。。佢講1句,我地1人,佢1句都夠啦。

kathay

係呀,真係好吾公平架,我地病佐,爬都要爬起身,另一半病佐,吾知點解,佢地好似大爺咁攤係到架。

子爵府

喂~~~星期5喇,訂佐位未呀?

而加有

Moon (?)
Jovababy + VV + 烏鴉(2 -3)
Lorry + Max (2)
Winnie + Owyn (2)
大食姊妹花 (2)

仲有冇漏?
[size=medium]Mememo, Aklamy 決定未?

子爵府

哎~~吾知係咪真係去育嬰園Owyn d 鼻鼻真係好似冇停過。。
沉日開始,又有咳喇。。。:cry:

子爵府

各位~~

Moon Moon 已經訂佐台喇。

地點 : 銅鑼灣皇室堡6樓帝廷酒樓
時間 : 12:30

係用李小姐訂台既。

應該有 :
[size=medium]Moon (?)
Jovababy + VV (2/3)
Winie + Owyn (2)
Lorry + Max (2)
小詠+Tommy (2)
大食姊妹花 (2)

[size=medium]仲有冇人要黎,快d報名啦~~

子爵府

Monogram

我耐吾耐會擺佢去育嬰園半日架,等佢去玩下嗎。

子爵府

大食

哎~~Owyn 未好番呀,仲係2行大鼻涕呀,佢成日摔鼻,仲摔到個鼻紅晒,今朝我亞媽帶佢去睇醫生,希望聽日好小小啦,吾係成日卦住2行鼻涕,失禮c人,仲有呀,Tommy, vv, Max 吾好行咁埋呀,您地都吾好錫佢忝呀,吾係0野佐您地就弊加伙喇。。

係渦,您吾帶大食女黎咩???

首頁
12345...12

尾頁

跳至