0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問dr brown轉咗新款後,無寫係pes料,你地會唔會繼續用定轉其他?如轉,諗住轉咩?

別墅

引用:留意唔到tim不過我唔明,如果係唔用排氣管

原帖由 cholewong29 於 16-02-15 發表
留意唔到tim
不過我唔明,如果係唔用排氣管,咁我仲咩仲要用dr brown?
係囉,咁嘅價錢好像選擇

別墅

引用:請問你們沖奶時如何安裝奶樽?用夾?洗乾淨

原帖由 lovely-panda 於 16-02-23 發表
請問你們沖奶時如何安裝奶樽?用夾?
洗乾淨雙手直接安裝?
我用夾裝

別墅

引用:PP平好多架哦..而家咩價錢先.....

原帖由 ff520 於 16-03-07 發表
PP平好多架哦..而家咩價錢先.....
原價係一樣囉 345 3個,咁先覺得唔抵會展價同pes時無變278,jusco bb展就平咗,推出個孖裝169 再有折

別墅

引用:其實pp & pes 有咩分別.....

原帖由 大聲公 於 16-03-07 發表
其實pp & pes 有咩分別.....
ppsu, pes, pp ,pp較差,ppsu較好,受熱程度唔同,耐用程度都唔同

別墅

引用:我BB用DR. BROWN, 我留意到最近轉新奶樽,

原帖由 macaronjanice99 於 16-03-10 發表

我BB用DR. BROWN, 我留意到最近轉新奶樽, 奶樽又高 ...
我用avent,新樽試過都塞得落,係個蓋麻煩d,唔知點塞好

別墅

引用:即係宜家無舊款賣??咁新款大左即迫人連蒸

原帖由 Rubykiki 於 16-03-14 發表
即係宜家無舊款賣??咁新款大左即迫人連蒸氣煲都要換我女果d 用左就黎5個月都要換…

...
佢話暫時無舊款賣喎,我用avent擺唔落新樽

別墅

引用:Quote:原帖由 princess1009 於 16-04-13 發

原帖由 Rubykiki 於 16-04-13 發表
我買左新樽喇,用返dr.browns 個消毒煲無問題,我放到呀!不過係d 蓋放唔灑6個,會頂住

...
yes ar就係d蓋囉btw 你蒸完有無怪味?

別墅

引用:大家知唔知舊款個樽可唔可以用新款個奶咀?

原帖由 yingpaula 於 16-04-14 發表
大家知唔知舊款個樽可唔可以用新款個奶咀?我覺得舊款太多parts好麻煩
佢張紙寫話新咀可配舊樽,仲要扭得好緊,但我覺得有時都會漏漏地奶

首頁

尾頁

跳至