自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

goat 發表於 16-8-13 08:16
極速前進佢同細妹Jackie好夾,又好搞笑

我多鍾意極速前進第一季兄妹組。

kwankwan717    發表於 16-8-13 14:56

子爵府

ilovesiudor 發表於 16-8-13 15:32
我都是他小學同學,中學也是,畢業後佢同我講入左無綫,紅唔起,沉左好多年,佢一家人還在老家住
...

琴晚Jackie話佢阿哥鍾漢良D同學有嚟演唱會响。

子爵府

kingwai 發表於 16-8-14 13:04
回覆 ritalau012 的帖子

台版視覺動物絕左版,都依家都搵唔到,早期嘅CD舊年出左復刻版。 ...

我記得鍾漢良果期幾威呀,幾張唱片十幾年之後再上榜。台灣五十唱片都話破咗紀錄,十大最暢銷金榜有七隻唱片係鍾漢良㗎。另有幾張係遲D先推出亦上榜。

子爵府

ilovemagao 發表於 16-8-15 09:47
帥帥帥

鍾漢良的美貌是他最不顯眼的優點!

子爵府

ggsbb 發表於 16-8-15 22:44
同班跑男比,Wallace 好斯文...最好笑連對住祖男都要驚到走左去,俾佢笑死左
...

最後關頭俾李辰撕名牌撞咗落石級,然後好嗲咁話好似撞到一幅牆。心痛死我啦。

子爵府

jasmine0527 發表於 16-8-16 01:51
好正,我都鍾意佢,尤其啲咀戲

哇!哇!哇!
我識好多人同你志同道合㗎!Youtube仲有鍾漢良D kiss collection 添。

子爵府

fuminyan 發表於 16-8-16 12:33
其實初初都好陰工⋯生存落黎果個先至慘⋯

D fans 有分初黨同次黨, 你係邊個黨?

子爵府

goat 發表於 16-8-13 08:16
極速前進佢同細妹Jackie好夾,又好搞笑

今日super_南瓜响微博重發呢組極速兄妹嘅相,好感人!

子爵府

ricecooking 發表於 16-8-18 13:40
是單元劇,好似係第三集有小哇專登睇佢後生時係點,原來演技都已經唔錯
...

你聼下鍾漢良後生時D歌, 技巧吾太成熟, 但都好聽. 我好鍾意幾首冬天既歌: 手套, 想您最暖....
而家我成日聼呢首:

鍾漢良 只做朋友

https://www.youtube.com/watch?v=HfbcMPdBJcw&index=2&list=PLHMkqryUGVcw40muWpqyX3umpK3_gBJvH

真不該約到這裡來道別

這間最愛的Caf`e

太多紀念在裡面

你一定也聞到往事香味

眼裡才會凝著淚

像這起霧的冬夜

這些日子我們都消瘦了一些既然相愛為何卻要 親眼看著對方憔悴

為什麼當初不只作朋友用暖暖關心問候代替苛求 感情也不會演變成折磨

如果說還能夠退回去只作朋友 像從前那麼輕鬆不急著佔有 這一個冬天一定能度過

霓虹燈一盞接一盞熄滅

像我們沉默面對

還有打烊的世界

兩個人都不肯先說再見

就怕過了這條街

明天起再難相會

這些日子我們都消瘦了一些既然相愛為何卻要 親眼看著對方憔悴

為什麼當初不只作朋友用暖暖關心問候代替苛求 感情也不會演變成折磨

如果說還能夠退回去只作朋友 像從前那麼輕鬆不急著佔有 這一個冬天一定能度過

子爵府

ricecooking 發表於 16-8-18 22:10
謝謝推介! 我好少聽他的歌, 初初聽何以笙主題曲時,以為是唱那些年的胡夏唱的! 估唔到小哇唱歌把声幾好聽! ...

佢今次演唱會都有唱番佢十幾年前嘅舊歌,聽到我地如痴如醉㗎。連續兩個星期六返上去聽佢嘅演唱會,仲意猶未盡,而家好失落。

子爵府

ricecooking 發表於 16-8-18 23:12
咁正!佢把聲真是同個樣一樣keep住咁young呀你地真是超級fans!
...

其他人會以為我地儍儍地。我以前好少返大陸,呢一排密密上去。同一日睇三人行三次,另一日又睇驚天大逆轉三次。响香港我地又包咗間戲院睇三人行……

子爵府

ggsbb 發表於 16-8-19 10:08

見到呢張相仲點做嘢呀!幾時先到9月24號呀?

子爵府

vivimere 發表於 16-8-19 10:36
見到呢張相仲點做嘢呀!幾時先到9月24號呀?

我又貼張六日前嘅相。

子爵府

ggsbb 發表於 16-8-19 14:04
呢套西裝著到成個何以琛咁呀

前後都好正!

子爵府

y2kelly 發表於 16-8-19 15:23
少少軼聞,開始時邰正宵唔係捧鍾漢良...錯有錯著.....

邰正宵在香港跑通告,看到電視劇《少年五虎》,覺得 ...

我响香港報纸都見過,亂咁寫。係有人介绍朱仔俾邰正宵,仲傾緊嘅時候,係邰正宵自己睇中鍾漢良轉移目標。
邰正宵自己講㗎。
等我摷翻個訪問先。

子爵府

邰正宵段訪問本來youtube 有, 但刪左啦。好彩youku有。

视频: 娱乐星天地20160713《999朵玫瑰》

http://v.youku.com/v_show/id_XMTY0MjIwMTU3Mg==.html

子爵府

藍眼 發表於 16-8-19 20:06
好消息呀,如果大家屋企有539台点心衞視,下星期一開始有最美的時光睇呀!唔知会播边個結局呢? ...

最美的時光有三個结局。一個open ending, 即電視果個,一個番外一,一個番外二。鍾漢良自己係鍾意慘情结局果個,佢演得好touching。 佢收到蘇曼宋翊結婚請柬扮無嘢,仲講點樣夾錢做人情。然後响街度將張帖dump落垃圾筒,再行番轉頭執番張帖,將夾响裏面張结婚相撕開一半,dump咗宋翊果一半,將蘇曼果一半放响心口,用手㩒住。
此情此景,感動唔到你就代表你係冷血嘅。
鍾漢良㩒住心口嘅pose真係……

子爵府

y2kelly 發表於 16-8-20 20:48

但係唔知台灣金馬獎會睇邊個version喎。

子爵府

ricecooking 發表於 16-8-20 23:33
D劇成日做得佢咁慘,一路睇一路心痛死人好難頂呀

啱啱見到幾張陸勵成嘅相。

子爵府

ricecooking 發表於 16-8-21 00:26

最美的時光幫鍾漢良吸咗大量粉絲。有D台灣同香港人本來想睇個女主角,結果認識咗鍾漢良。
我唸起當年嘅逆水寒,好多人本來係追看Captain Cool嘅,結果鍾意咗鍾漢良。

首頁

尾頁

跳至