潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

公爵府

一宣布開放,剛預囡囡u break, 雖然夾佢時間去得5日都照殺,網上塞車買機票塞咗20分鐘,價錢一定唔太合理,但番家鄉心切,照去馬!
先講流程
香港download MySOS, create account, 開行程名,scan passport, 等佢ok先可以再做下一步,撳極都唔得係review中,我等要5分鐘先可以step 2, 多數問航班資料,住邊咁,再入針線,等半日會由紅變藍碼可以入境

Check in counter 空姐都問睇針紙同做咗MySOS未

今日坐PE去PPL, 人多都正常,但嘢食就唔掂,真要考慮McDonald食早餐先
今日全機滿,不過好出奇好多幼稚園小朋友旅行

attach1/tmp/phpTH1SsM
attach2/tmp/php7LdjY2
attach3/tmp/phpNbeYtj
attach4/tmp/phppwmf0z

Cheuk2012    發表於 22-10-13 21:12
ada0707    發表於 22-10-13 17:09

公爵府

trin527 發表於 22-10-13 14:36
一宣布開放,剛預囡囡u break, 雖然夾佢時間去得5日都照殺,網上塞車買機票塞咗20分鐘,價錢一定唔太合理, ...

落機已經冇無人駕駛列車,跟指示牌行,有職員叫你show MySOS 藍碼比佢望下先,再坐底比passport n 開mySOS scan code比職員scan, 好多枱所以3分鐘已經ok,佢會比張藍紙你

之後又行一段路又再比一張黑白紙你唔明點解唔一次比曬你

之後再行到平時入境櫃位大堂就人山人海,全程落機到出境40 mins 都快

attach1_sign/tmp/php5CHGeO
attach2_sign/tmp/php3PbEZS
attach3/tmp/phpBOiPKX
attach4/tmp/phpjdSlw2

公爵府

生命麵包 發表於 22-10-13 15:36
佢點會唔去

哈哈你真叻,去望下啦

公爵府

生命麵包 發表於 22-10-13 16:17
期待睇靚野,我見好多人去到都話冇野買

我估都冇嘢買,可以慳返㗎

公爵府

生命麵包 發表於 22-10-13 18:14
唔信你莎莎實會留好野比你

唔係啦,我比咗個list佢,全部冇貨

公爵府

trin527 發表於 22-10-13 19:50
唔係啦,我比咗個list佢,全部冇貨

今次我特登係小紅書搵機場接送司機好方便,45到梅田,上完房落留下tea
attach1/tmp/phpIgSedS
attach2/tmp/phpwCFYsX
attach3/tmp/phpe6bYI2
attach4/tmp/phpavJ8Y7
attach5/tmp/phpqJRvfd
attach6/tmp/phpo1P6vi
attach7/tmp/phpOwy1Mn
attach8/tmp/phpgsla4s
attach9/tmp/phpgx2tly

公爵府

trin527 發表於 22-10-13 23:18
今次我特登係小紅書搵機場接送司機好方便,45到梅田,上完房落留下tea

Tea set 1550 yen

目測grand front Osaka只有Panasonic shop冇咗,百貨公司Rolex可以排隊入去問下錶,暫時未週未市面人未算好誇張
attach1/tmp/php1011Si
attach2/tmp/phpMa14q7
attach3/tmp/phpRRtnZV
attach4/tmp/phpSbWUxK
attach5/tmp/phpl8pG6y
attach6/tmp/phpcY0KFn
attach7/tmp/phprGWcfc
attach8/tmp/php67ZWO0
attach9/tmp/phpLWcYoP

公爵府

Hero111 發表於 22-10-14 00:32
我想請問下針紙係咪一定要實體比佢睇?(我掉咗)可以apps顯示打咗針可以嗎?thanks
...

可以其實最主要有個qr code, 我本身有入iPhone wallet, pdf file in mobile n 安心出行,其實比佢check ok, 不過有正本佢睇快啲姐

公爵府

trin527 發表於 22-10-13 23:27
Tea set 1550 yen

目測grand front Osaka只有Panasonic shop冇咗,百貨公司Rolex可以排隊入去問下錶,暫 ...

話說即刻去朝聖,其實差不多三年真個個調曬位,好彩唔怕fish過咗年幾打去搵下SA, 有啲之前離開過H又番去做!其實去完上次旅行又係reseller到買下袋,真冇乜太苛求,比十樣SA搵,居然全部冇,你話配貨幾高!我預咗去傾下近況,門口有個SA mark你appointment 預約時間,另有一條條排隊排,我入去1小時,間中問下stock level, 一心要mini bolide, 照舊百無,但SA入咗去一陣,居然話有一個B25 Ghw 有冇興趣,我囡已經話有,仲話Etoupe, 我個囡好激動, 但可惜比$時, SA話點解phw 嘅,我冇所謂,雖然好喜歡金,但phw親白線都靚,咁又多一個BB 了
attach1/tmp/phpke61RY

公爵府

生命麵包 發表於 22-10-14 02:45

都話你實有好野想問下個B女稅前幾多円呀?

好似1210000 yen r

公爵府

johnsonwifey 發表於 22-10-14 09:23
Congrats!! 可以分享點識到SA, 同埋使唔使配貨先買到B?
我之前去東京,試咗好多間都唔成功。除咗淨係一間 ...

其實我諗如果新客除咗用$等佢對中國人有印象我諗都冇可能,我日本已經由yen x10嗰時買開了,所以有D SA識啦,這間shop買咗1x年了,唯有舊客真冇乜講金,因佢知你會努力買比面佢所以我成日講去多啲買下買下就ok

公爵府

trin527 發表於 22-10-13 16:07
哈哈你真叻,去望下啦

今朝黎左Hankyu, H一樣scan code排隊,暫時1.5小時仲未排到,Chanel 可以直入,Rolex見人排自己又排下,咁一定冇貨,不過問咗一個月有番貨幾隻,可以試吓每日運氣,我食嘢簡單,soup stock 係我至愛,toast bfast 470 yen without tax
attach1/tmp/phpzeJ3Ql
attach2/tmp/phpaCLHyr
attach3/tmp/phpXaeDgx
attach4/tmp/phpEAJPYC
attach5/tmp/phpfNFpHI

公爵府

奇奇媽媽 發表於 22-10-14 11:20
如果配就有我都願,知唔知配貨比例多少

更唔知拉,因為佢哋日本人唔太喜歡配貨,想當年係有貨就要賣比個客㗎嘛,所以一係銀旦,一係成日去買嘢,首先識左個SA先,有對你印象,再問下袋,又等下次追下

公爵府

trin527 發表於 22-10-14 11:53
更唔知拉,因為佢哋日本人唔太喜歡配貨,想當年係有貨就要賣比個客㗎嘛,所以一係銀旦,一係成日去買嘢, ...

VCA 好平呀,下星期加8%好多款sold out
不過可以訂,訂咗5花花bracelet比香港平$5000囡買條一個butterfly bracelet

程序比$但未有得退稅住,預一個月後有貨通知憑單攞貨,咁更可以keep到你黎嘅,不過白花金色已經冇得訂了

attach1_sign/tmp/phpS0oD6A
attach2_sign/tmp/phpInTMv3
attach3/tmp/phpimr6Uv

stagea    發表於 22-10-15 11:38

公爵府

lling_lling 發表於 22-10-14 12:24
我月尾都會去東京,唔識任何SA, 請問係咪只有walk-in 排隊,無得網上預約?
謝謝
...

我諗係一樣啦,所以開門就去

公爵府

felicia314 發表於 22-10-14 13:12
有冇入 Chanel 呀?多貨嗎?

有r, 不過唔多貨

公爵府

trin527 發表於 22-10-14 12:39
我諗係一樣啦,所以開門就去

今日係Hankyu排咗2.5小時,去到好彩仲有人識所以吹下水,因為遇啱這個SA識左都好幾年,比個k25 in swift 問我啱無,我話留下個,因為以前都有過一樣,比較喜歡Epsom, 佢好錫我比左隻小馬我,知我喜歡pink麻,目測全部袋display,冇乜好嘢,明天會去Takashimaya 88
attach1/tmp/phpXLCkmZ

公爵府

trin527 發表於 22-10-14 22:55
今日係Hankyu排咗2.5小時,去到好彩仲有人識所以吹下水,因為遇啱這個SA識左都好幾年,比個k25 in swift ...

今日午餐Afternoon Tea, Dinner Grand front Osaka 3600 yen
attach1/tmp/phppIpXOM
attach2/tmp/phpe0YgAS
attach3/tmp/phpx05GlY
attach4/tmp/phpGgBB73
attach5/tmp/phprbVVT9
attach6/tmp/phpKdTBGf
attach7/tmp/phptWoxtl
attach8/tmp/phpK5wNgr
attach9/tmp/phpDKAl4w

公爵府

trin527 發表於 22-10-14 22:58
今日午餐Afternoon Tea, Dinner Grand front Osaka 3600 yen

商場而家好多扭旦夾公仔地方,H今日又回去買D嘢比老公,其實H真係去多買多,知你好用心先得,不用下下十萬8萬,但黎唔開入去幾萬幾萬咁玩,最緊要自己買得冇付擔,下次唯有再飛去再買希望金$打動,唔係直接reseller到買算,唔使估估下失曬預算麻
attach1/tmp/phpB2nuSH
attach2/tmp/phpjCbo1i
attach3/tmp/phpZusGaU
attach4/tmp/phpzMbokv

公爵府

trin527 發表於 22-10-13 14:36
一宣布開放,剛預囡囡u break, 雖然夾佢時間去得5日都照殺,網上塞車買機票塞咗20分鐘,價錢一定唔太合理, ...

今晚行咗一陣間超市,宵夜sushi 550 yen 日本grapes 1000 yen
attach1/tmp/phpvJvetL
attach2/tmp/phpEqn4B5
attach3/tmp/php7ztrLp
attach4/tmp/phpSHY8UJ
attach5/tmp/phpNUE643
attach6/tmp/phpu1Tpfo
attach7/tmp/phpBqx7pI
attach8/tmp/phpkGy9A2
attach9/tmp/phpVd4pMm

首頁

尾頁

跳至