嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

咁你地係咪知道bb大概幾時開大嘅時侯就用隔尿紙,定還是次次換片都用呢?咁motherease個隻disposable liners你地有冇用過?

男爵府

我想問吓用緊motherease尿布嘅媽媽,你地知唔知加拿大買幾錢一條? (若是organic one size) 是否平好多? 因為我有朋友將會過加拿大,睇吓佢幫唔幫到我買囉。

男爵府

原帖由 joeywongmy 於 09-4-3 08:32 發表
我啱啱睇完佢加拿大嘅website,好似平成千蚊喎...
不過若果冇門市就麻煩啲,又要朋友arrange送貨,想慳番啲都唔得...

你預一個package咁買(12條)
大約平~$300-500(匯率唔同有分別)
佢dpackage仲會送cover
咁呢度又可以慳d
不過一個package都幾重架
同埋佢好似無門市
要online訂架
因為我朋友上次去canada都幫我睇過話無得買 ...

男爵府

回覆 # 的文章

oh...但我個朋友住Vancouver喎...
咁即係我要係online訂,之後等motherease寄去我朋友Vancouver個地址。

男爵府

cecichow,

想請問你係加拿大係買邊隻架? 因我見個邊有唔同嘅material, i.e. bamboo, dry, organic...唔知邊隻好啲。

男爵府

多謝你地嘅意見。我send咗e-mail去問,Vancouver依家有一間shop有得賣,好方便!

原帖由 cecichow 於 09-4-4 16:34 發表
Chichiban,

YES, 我都係買organic cotton, 「襟」洗d架!
價錢我記得唔係貴好多。
記得唔好用洗衣液洗/漂,要用梘粉。

如果係有朋友住vancouver,梗係叫motherease寄去啦,超過一個金額,係免費送貨。

...

男爵府

最衰我屋企冇有線啦,我都好想睇!

原帖由 joeywongmy 於 09-4-9 08:51 發表
上次同有線做左個關於尿布既訪問
下星期一(easter)有線新聞一台有得睇勒
請大家多多支持^^

男爵府

你買日本個隻貴唔貴? 係邊度有得賣?

原帖由 vickywoo121 於 09-4-13 01:16 發表
我今日去citysuper睇過motherease既尿布,但就覺得佢好厚,仲厚過D尿片,會唔會好焗,仲要加褲仔,
會唔會coolababy會好D,
我想問coolababy厚唔厚,
因為我用日本果D摺一條長方形加褲仔,好溥,但又好吸水,可以成晚都得,但我去街就唔敢用, ...

男爵府

$158 8 折 一條? 可否提供牌子? thanks

男爵府

好呀...thanks!

原帖由 joeywongmy 於 09-4-12 10:45 發表

睇下到時you tube有無得睇
可以放條link上黎同大家分享

男爵府

等我去吉之島睇吓先,thanks!

原帖由 vickywoo121 於 09-4-13 01:47 發表

10條,我都唔知咩牌子,佢得2隻買,一隻台灣好似80﹣90左右,一隻就係日本,長形,你面頭見到有5卷野,裡面有10條

男爵府

我都睇咗啦。thanks for sharing!
我都想知關於消毒粉嘅問題,咁仲駛唔駛落洗衣液? 用咩牌子消毒粉?

原帖由 joeywongmy 於 09-4-13 21:06 發表
有得睇勒
http://cablenews.i-cable.com/webapps/news_video/index.php?news_id=300294&category=

男爵府

有冇媽媽用過Motherease Sandy's 系列嘅片片? 我搭朋友係加拿大買,但間shop冇carry one size,所以佢幫我買咗 Sandy's。我知道有分size,唔知呢隻款好唔好用。若果知請俾啲意見啦,thanks!

男爵府

我有一套全新未用過嘅Motherease organic (12條尿布+6條liners,有埋防漏褲)。因為而家唔請姐姐自己湊返,冇人幫手洗,所以平讓 (低過$2000)。有興趣可pm我!

首頁

尾頁

跳至