想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

BK Milk勳章

樓主!你同我好似⋯但你支棒深色過我好多⋯
如果今胎真係有,都係我地既三寶,我老公之前都講過如有三寶,我要辭工返屋企揍。
我都有好多野想做,唔想辭工,想有自己既野,有左三寶就要放棄哂,但我都諗左兩日,如果真係有,我好大機會生,佢係我地既三寶,一家人一個不能少⋯我都係10月25最後一次m,今個月11月25驗到既情況,不過我m不嬲都好唔準,我一個cycle可以31-35不等⋯以化學黎講我既機會大過你(以棒棒黎睇)

大宅

BK Milk勳章

mdt 發表於 16-11-27 09:25

好開心有同路人,我上月m遲你3日, 即係10月28, 但cycle係23-2 ...

不如你去買支電子cb睇下呀!好似我咁⋯我諗我係遲排卵呀,所以cb都話我1-2w!如果計返你三寶應該大過我果個1-2星期呀⋯我都打算下星期再驗多次電子Cb睇下週數有冇增加⋯然後先再去婦產科拎證明,但聽日會打去bk定先婦產科先(如果化學既,最多打去取消)
我基本上慢慢可以放手架啦⋯大寶10歲,二寶3歲幾啦⋯你呢?
其實當我前日知道,我見到個棒咁樣,我對手好震,我唔敢相信⋯有少少接受唔到,你心情點呀?

大宅

BK Milk勳章

mdt 發表於 16-11-27 10:00
我仲未接受倒,琴晚仲發惡夢,又訓得5個鐘,我大寶4歲,二寶兩歲,下星期搵日去西醫度驗
...

唉,我琴晚都訓下醒下,訓得好差,的確有d難接受,講真呀!仲要面對人群,d人一聽到有3個好似好驚咁⋯
我打算見婦產科順便照下有冇閃閃⋯其實我地唔好諗咁多啦。bb黎搵我地,我地盡力做好啦!你老公有咩回應呀?

大宅

BK Milk勳章

mdt 發表於 16-11-27 11:12
我老公話一個月前既今日冇dodo, 冇可能係佢,的確我地每個月只dodo一次,佢好記得上次dodo日子係11月6, 所 ...

你咁講,佢接受嗎?其實我真的遲你1-2星期,因為我覺得我最有可能成孕既係11月16果晚既do do,我未同老公講⋯佢呢幾日心情好好,我地上個月又book左下年去日本,我唔忍心未肯定件事就將佢跌落谷底,我自己都難接受又點要求佢好接受。我打算見醫生或門唔到既話都下星期驗多次電子先同佢講⋯不竟好多野都要同佢商量,我估好多人第三胎都係難接受先⋯

首頁

尾頁

跳至