潮流時尚

跳至

首頁
12345...28

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都覺得V'x fashion D衫好娘, 但唔知點解好多人買, 仲要搶現貨

不過我反而覺得佢個價錢唔算貴, 出面好多網站仲貴

SHARONJULIO215    發表於 17-3-9 16:37

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

南丁媽咪 發表於 17-3-9 15:56
佢件件貴人少少架,哈哈哈
多數貴幾十蚊以上,所以睇中左,多數我會去其他店買
哈哈, 係咩? 我岩岩相反, 因為出面個D太貴, 我通常係出面睇岩, 會睇下佢個邊有無~~
不過佢D衫真的有點娘....來來去去都係個D款

侯爵府

南丁媽咪 發表於 17-3-9 16:08
佢d衫真係娘,
V今期出一件假GUCCI T恤.....really OMG
完全唔明點著出街但又好多 ...
對對對, 好多人買佢D衫, 我都唔明白 可能唔岩我啦

侯爵府

南丁媽咪 發表於 17-3-9 16:14
可能佢係同客相處得好,人又nice,咁貴少少d客唔mind既

但我好少睇中,可能都唔岩我個type...
係呀, 甘佢真係好nice的, 我都曾經係個度買過一件衫, 佢係好nice的, 回覆又快~~

侯爵府

tpcmela 發表於 17-3-16 15:15
我轉左傾包包 買黎買去都係個幾間 lemon無再買啦 太娘啦d款 有幾間買過goody 女孩 ...
係呀, goody女孩 D裙真係好短, 店主本身已經細細粒, 但佢著到條裙已經好短~~不過韓國係興短裙

侯爵府

等我都供獻下情報先~~

其實我係一名名符其實的購物狂, 但好彩我只鐘意買衣服, 而且又唔好名牌野(暫時任何名牌也沒有), 否則真係賣左自己都唔夠駛

1) V'x Fashion - 我只買過一次, 店主好nice, 回覆及出貨很快, 抵讚, 不過佢來來去去都係個D款 (lace, 斯文款), 而且款式真的有點娘娘地
Note: X = s

2) MiXX Fashion - 有寫價錢, 有寫價錢, 其實我鐘意人地寫埋價錢, 哈哈, 價式比較女性化, OL短裙, 連身裙, 價錢還可以
Note: X = s

3) EightXXn Fashion - 佢有寫價錢, 很好~~ 款式是年青款/少女個種, 由於我已經係熟透型女士, 所以我一次都買唔到
Note: EightXXn = 18

4) My+stylx shop online - 佢D衫係抄韓國款, 今個冬天我買左一件down jacket, $6XX, 個個都讚靚, 我覺得很抵, 不過佢售後服務不好, 同佢講件down jacket束繩位斷左, 佢不了了之
Note: X = e

5) LemoX Fashion Online - 售價平..但款式娘, 不過Howluk牛仔褲賣得平
Note: LemoX = 檸檬

6) LXLX Fashion - 我覺得D款式同EightXXn Fashion好似, 有時會搞亂左兩間
Note: X = o

7) Stagx Fashion Online - 實店係葵涌廣場, 我覺得真身靚過相好多, 如果齋睇相係唔會想買, 而且佢價錢合理
Note: x = e

8) Korex Beetle - 實店係太子聯合, 又係真身靚過相, 而且佢D野比同場平, 佢D款大部份係簡約斯文款
Note: Korex = 韓國

寫住甘多先, 下次再寫其他

starrainbi    發表於 17-3-22 17:24
心心    發表於 17-3-21 13:19
cutiegallery    發表於 17-3-20 17:13

侯爵府

Racmom 發表於 17-3-21 13:51
係,唔知想點。。尤其係近排d casual t shirt..

btw, 我覺得佢d accessories係淘寶 扮韓貨。。。
我覺得V的accessories娘娘地,,,,個條花花頸鏈真係好得人驚, 但我又見好多人買
另外, 佢次次都返lace衫, lace衫其實無問題, 但個款次次都差唔多

侯爵府

peru 發表於 17-3-21 13:56
只覺佢越做越差...果件牛仔褸先至勁中之勁.....太80 年代....
對對對, 個件牛仔褸真係好80年代feel, 我曾經有一件Boy London係差唔多款, 但已經係20年前既衫了

侯爵府

南丁媽咪 發表於 17-3-21 14:42
Gixs真係不是我的style
Gixs係走casual look(我返工著唔到佢地呢類型既衫), 而佢D衫係偏貴的, 我見其他舖頭/online shop也有賣~~

侯爵府

黃花魚 發表於 17-3-23 11:05
可以叫毛毛毛搵衫架?
我睇中Shxxx條裙呀,問下佢先
我覺Shxxr D衫有點貴啊, 之前睇中佢一件褸, 佢標"$750", 後來我係另一間shop睇到, 只需$590, 即買左

侯爵府

sugarkiller 發表於 17-3-23 18:24
想買呢件,258,你地有無見邊間再平呀?
請問呢間shop叫什麼?

侯爵府

ankieman903 發表於 17-4-2 17:28
Claxxy我未幫襯過,問左shxxx後係咁啱見佢有所以問埋價,本來都諗住係佢度買,點知係香工又見到仲要平$60 ...
Shxxr係mark up得好勁, 我依家都係齋睇, 睇岩款去其他shop睇下有無

侯爵府

ankieman903 發表於 17-4-3 13:44
想問下你係咪幫襯過my+styxx?佢d衫質素如何呢?我未幫襯過想訂呢條裙,你地覺得黑定灰好呢?

...
my+styxx係抄韓國款, 大陸廠做, label寫made in Korea

佢D款不錯, 價錢合理, 我岩岩冬天同佢買左一件down jacket, 好靚好靚, 好多人都讚靚, 只係$6XX, 不過佢售後服務ma ma, 因為同佢講件down jacket條束繩斷開左, 佢不了了之~~

侯爵府

ankieman903 發表於 17-4-3 15:28
咁你覺得條裙靚唔靚呀?灰色定黑色好
呢條都唔錯喎, 如果hip位唔大, 我會揀灰色, 因為details位會出D, 但如果hip位都有肉地, 就揀黑色啦

侯爵府

sasa0208 發表於 17-4-3 15:37
最早期佢話自家制架
我見佢description都寫係自家設計
總括黎講我覺得佢 D款同質料都okay(雖然佢係攞韓國款返大陸廠照做), 我件down jacket真係超抵

侯爵府

請問大家知唔知呢條褲邊間賣得平過$249?

侯爵府

堯堯豬媽 發表於 17-4-4 09:36
呢條我都想買,但佢地hip位間間尺寸都唔同既

我見有2間都寫Hip:38"至46"(拉盡)

侯爵府

kinkis 發表於 17-4-4 11:30
吾知你地信吾信一分錢一分貨。
見過最平2百頭。最貴5百幾。fb post同一張相。但買返黎真係平溝貨.。
因為 ...

即係$2xx同$4xx貨源不一樣嗎?

侯爵府

kinkis 發表於 17-4-4 16:37
herx

請問是在「她的」買嗎?我唔見佢有賣嘅

侯爵府

catcatlun 發表於 17-4-4 21:09
我覺得拉不到46,好窄,最多42
你買左? 見過實物嗎?

首頁
12345...28

尾頁

跳至