自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

哥哥,我好細過已經鐘意哥哥, 有啲人唔接受哥哥係因為佢思想,藝術,方面都比較前衛, 哥哥嘅五官細緻, 氣質 ,舞台上嘅魅力 ,真係暫時無人能㗎, 係好有才華, 天生屬於舞台, 80年代佢已經自創鴛鴦舞, 思想好前衛 ,係一個全面嘅藝術家, 但我最欣賞係哥哥嘅人品 佢幫助過娛樂圈好多好多新人。 同佢相處過嘅人 ,都對佢人品讚不絕口 ,而且佢對感情係非常非常專一, 我完全唔覺得哥哥有負能量 ,好似舊年,中國有一位女演員喺香港拍戲 ,攞咗最佳影后 ,佢首先多謝嘅就哥哥,就係因為哥哥係佢嘅偶像,哥哥對佢嘅影響,佢先至攞到獎嘅意思。

大宅

回覆樓主:

哥哥係全面嘅,譚詠麟只係80年代 中期尾期紅過,早期 唱歌好聽 後期唱歌都冇咩進步 了 ,而且亦唔夠全面 譚詠麟迷唔好介意呀。 我覺得係兩個層次冇得比較

大宅

fionacat 發表於 20-5-14 11:16
其實熟悉Leslie嘅歌迷都知道佢為人開朗,做嘢熱心,人緣極佳,係一個好nice同積極嘅人。
所謂嘅負能量,只 ...

我鐘意哥哥但都完全唔討厭譚詠麟, 但哥哥喺舞台上嘅聲色藝俱全,係唯一一個吸引到我 。冇錯, 每個人都唔想自己會患上抑鬱症 ,患咗抑鬱症好多時做錯事係自己控制唔到㗎,而哥哥患嘅係生理上抑鬱症 ,唔係佢心態有問題

大宅

elysemama 發表於 20-5-14 03:55
校長雖然多經典歌,但由細到大都無喜歡佢,覺得佢比較老土

哥哥則有巨星的風采,在舞台上有攝人魅力,佢唔 ...

哥哥入行6.7年先走紅。好多嘢佢都睇得好透 ,而且佢係一個好聰明嘅人, 好珍惜佢擁有過嘅嘢。

大宅

VickyCY 發表於 20-5-14 13:24
張國榮紅到去日本,譚泳麟就好似響日本唔算紅。況且年齡層都有關係吧,我識果d 30-40歲無人鍾意譚泳麟,但 ...

哥哥係韓國仲更加紅,直到而加都係,係中國大陸有好多後榮迷, 佢嘅魅力 真係超越時空, 係一個傳奇

大宅

回覆樓主:

佢嘅待人處事 ,佢嘅赤子之心,善良 ,對藝術追求嘅毅力, 佢嘅真善美都成為 後榮迷學習嘅對象 。 正如黃霑所講 只有唔了解張國榮嘅人 沒有唔喜歡佢嘅人。 唔需要比較 譚校長都有佢嘅優點嘅

大宅

回覆樓主:

想念你

大宅

leng1999 發表於 20-5-15 11:22
嘩! 第一張相好靚啊!從來冇見過,多謝你分享啊
...

張相係哥哥salute大碟裏面嘅相

大宅

oscarbbchow 發表於 20-5-15 01:13
哥哥, Leslie (其實我好鍾意佢個英文名)

原因 : 真係好靚仔,笑又靚,倔強又靚

聽聞當年 輪迷刮花哥哥架車 重寄啲陰司紙畀佢, 其實佢成名之路都頗辛酸我覺得係當時嘅人接受唔到佢太前衞啫。
哥哥小學時, 攞到校際朗誦比賽季軍, 報紙都有講。 莎士比亞啲嘢佢仲識背喎
哥哥十三歲就去英國讀紡織系 返嚟佢講英文喺娛樂圈係數一數二嘅。 佢絕對係有教養有深度嘅藝人, 佢都係娛樂圈好多人嘅偶像。所以我好欣賞佢
我聽番阿叻陳百祥話當年因為同譚詠麟好friend,哥哥對譚事業有威脅,阿叻就夾記者寫衰張國榮之後阿叻都話好後悔因為哥哥個人太善良呀

首頁

尾頁

跳至