自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

https://hk.news.yahoo.com/%E8%AD%A6%E6%96%B9-%E6%9C%89%E9%97%9C%E6%B7%98%E5%AF%B6%E7%9A%84%E9%A8%99%E6%A1%88%E4%B8%8A%E5%8D%87-%E4%BB%8A%E5%B9%B4%E9%A6%96%E5%85%A9%E6%98%9F%E6%9C%9F%E6%9C%894%E5%AE%97%E9%81%8E%E7%99%BE%E8%90%AC%E6%90%8D%E5%A4%B1%E7%9A%84%E5%80%8B%E6%A1%88-144112883.html

最近聽到同事通知,某個女同事接到淘寶職員來電,騙子職員用純正粵語,通知受害者已經中咗淘寶大獎,然後唔知道內情如何。最後受害者被騙左幾萬蚊。去咗警署報警,差佬話最近都有好多淘寶騙案受害者
所以大家都要提高警覺,提防騙子
attach1/tmp/phpNva4wD

大宅

baby.kaka 發表於 24-4-13 01:13
其實,我覺得,咁樣講好似唔係幾好,會令人以為係淘寶問題,但其實只係騙徒聲稱係淘寶職員,並非淘寶問題
...

唔關淘寶事,因為而家太多人用淘寶/其他網購平台,我聽到咁多人中招,想各位小心啲

大宅

mercurycc 發表於 24-4-13 09:21
你同事點被呃,講出來?

另一位同事講俾我聽,當事人同我唔算太fd,細節佢冇講得太詳細,佢因為貪心上當被騙 已經覺得好冇面,報咗警都未必追得返錢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊