自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

唉!識左十幾年,算老朋友,但吾會約食飯行街,心意果種,有事會支持同關心,不過除左一年一次生日會食餐飯其他就冇咩時間見面,佢係經紀,我有比生意佢賺傭金,我算係契家姐果種,今晚ws我要借30萬,咁點好?我吾想借,由其過年過節。煩,,點講好呢?

男爵府

回覆:朋友借錢

唉……佢就係知我一定有先問,話個半月必定還。我全程ws吾敢通電話。

男爵府

引用:30萬

原帖由 是是但但 於 16-01-13 發表
30萬???
咁多,答佢無能為力。
幫佢,害苦了自己。大拿拿30萬喎!點借,借了,佢又可以點還?:sweating ...
佢一個月揾6,7萬估計有既,但30萬,佢話按左樓D錢個月半返倒,可以還。

男爵府

引用:Quote:原帖由 一人一句 於 16-01-13 發表唉

原帖由 小籠包 於 16-01-13 發表
你問自己,佢係你心中值唔值30萬
吾值,之前我已經送禮物比佢3萬,最多係咁。因為佢替我賺左15萬。

男爵府

引用:Quote:原帖由 一人一句 於 16-01-13 發表唉

原帖由 李豆豆 於 16-01-13 發表
話d錢喺晒聯名戶口,老公唔俾

或者你借晒俾屋企人,依家都冇錢
我正用聯名戶口,咁佢話叫我同老公講,最後我話我私人得5萬流動,佢話5萬都好……唉。

男爵府

回覆:朋友借錢

多謝大家,我尋晚真諗來諗去,好肉赤,30萬係可以借比好好好好既朋友,而吾係佢囉,今朝同老公講左,佢話比兩萬佢,當比,因為預佢還會好傷心,吾好諗佢仲可以替我賺幾多,世界上經紀多的是,以後揾其他人一樣可以幫倒手,況且佢衹係賺左一次15萬,30萬就吾值了。我衹係心痛因為錢冇左個朋友。

男爵府

引用:Quote:一人一句 發表於 16-1-13 01:27 唉…

原帖由 nyfng 於 16-01-13 發表
佢憑咩認定你一定有呢?好多人都係表面風光。只不過你自己知道自己,有所以覺得如果自己話冇,朋友就知道你 ...
佢係我朋友加經紀,替我賺幾多佢點會吾知,我獨立戶口嘛!不過我都決定左拒絕佢30萬,今日已經講左老公吾同意,希望有朋友做,所以我私人借3萬比佢,但佢話吾要喎……唉,最後都會冇左呢個朋友了。

男爵府

引用:Quote:原帖由 nyfng 於 16-01-13 發表佢憑

原帖由 一人一句 於 16-01-13 發表
佢係我朋友加經紀,替我賺幾多佢點會吾知,我獨立戶口嘛!不過我都決定左拒絕佢30萬,今日已經講左老公吾同 ...
有時候識左成十幾廿年,咁好似好絕,三幾萬我完全冇問題,可以馬上借,但三十萬,我擔心佢係賭博,所以吾想幫,借比賭仔好肉赤,一去冇回頭。
好啦!終於解決左,佢吾要算是完結。

男爵府

引用:友誼真係唔應該用金錢堆砌!如果佢覺得你咁

原帖由 媽打 於 16-01-13 發表
友誼真係唔應該用金錢堆砌!如果佢覺得你咁都唔幫而唔來往都唔緊要!做朋友都係緣份,緣盡就算了。不過想你 ...
好同意

首頁

尾頁

跳至