自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

即搬, 靜靜雞消失, 劏房又好咩都好, 住住先, 呢埋一排
隔半年再番去, 有人上門就扮新住客話無呢個人

好快上門淋油滋擾, 唔好諗住幫佢還, 基本上跳樓都唔掂

水晶宮

洗米華 發表於 16-7-26 10:44
借佐人錢,有借有還先上等人,逃避解決不了問題

果個大耳窿黎呀
佢去借十萬, 實得3-4萬, 依家要還廿萬

水晶宮

洗米華 發表於 16-7-26 10:59
大耳窿吾洗食飯?賭仔拿數果陣已經知規矩,有得迫簽名

依家唔係我借, 但叫我還??
要還主角自己還飽佢

水晶宮

N無人士 發表於 16-7-26 10:40
賭錢真係累全家
我阿哥又係咁, 果時我都借了十幾萬比佢, 佢旨住老豆有點錢, 賭到好大
有一晚半夜, 佢帶大耳窿來我屋企, 講真我真係好後悔開門比佢

我仔果時係bb, 我又無番工, 一上黎問我攞廿萬, 我老公話廿蚊都唔會比, 掃佢地走

隔了幾日, 我家, 父母家同親戚家都比人淋油, 鄰居/樓下實q都以為我老公欠人錢, 比說話佢聽, 都夠慘, 我親戚無孤被淋油, 打電話鬧到我父母同我狗血淋頭

我抱住我仔出入, 日日膽戰心驚, 驚到不得了

我做了最錯的決定, 賣樓搬走, 果時04年, 我蝕了50萬

呢件事簡直係我陰影, 我以前一講起佢害到我雞毛鴨血要走佬, 我會即刻忍唔住喊, 近年才淡化小小

我同我阿哥今生今世不相往來, 雖然佢依家無再賭錢, 我阿爸成日叫我算算算, 我都不會原諒佢

如果比我99同姑奶知道呢件事, 我諗佢地隊冧我都似

水晶宮

洗米華 發表於 16-7-26 12:52
一日係阿哥,一世都係你阿哥。血濃於水,早d 放低見件事,放眼將來

血濃於水, 叫佢比番50萬我先講, 我未同佢計之後我層樓升了果幾百萬, 同我當日食嘅驚風散, 比錢我都補唔番

佢害到我父母無好日子過, 我老豆之前攞了幾百萬出來救佢, 成世人辛苦搵埋啲錢好似陣風咁無咗都算, 仲要日日擔驚受怕, 成日欠人周身債就番黎問父母攞錢, 用跳樓來威脅, 佢傷盡父母心

我親戚打黎鬧我已經好狠, 鬧我父母更狠, 鬧晒我地全家, 親戚睇我地好似過街老鼠

我依家生活得好美好, 佢同佢個大6老婆扮晒野謀住我老豆副身家, 我老豆依家都好清醒

水晶宮

豬仔嘜 發表於 16-7-26 14:25
可以報警
我當年去報警, 不了了之

水晶宮

rebecky162 發表於 16-7-26 14:08
你後面果段先係重點......
我相信不相往來點都好過錯手殺人既, JM你唔好咁激心啦
咁就係, 我當時係個廿幾歲嘅後生女, 人生經驗不足, 突然其來唔識招架
如果係今時今日嘅我, 我即刻入廚房立菜刀, 斬x死佢地

水晶宮

keroppi_pororo 發表於 16-7-26 14:08
仲要大陸女人,你老豆千期唔好心軟,官材本都無埋
我老豆當年要走路, 用超平價買了另一層樓
我老豆都好心痛我咁樣無咗層樓, 驚我老公會怪我, 所以無事之後, 佢將舊居轉了我名下和比了一筆錢我, 佢一路想我同阿哥好番, 做番一家人

但sorry, 我做唔到, 我c6見到我哥會發癲

水晶宮

JJHK 發表於 16-7-26 15:30
真係可以報警, 佢地之後有無再搞你地?
大耳窿一上完黎, 我就打去差館問下應該點做, 當時警察同我講: "小姐, 欠債還錢, 天經地義", 我至今仍然好感激佢咁幫手
淋完油, 警察上黎, 仲踩到我間屋入面一地紅油, 我跟去落口供, 落完: 4個字, 不了了之

我父母果邊警局好好多, 叫我父母唔洗驚, 佢地會多些派人來巡邏, 我跟去落口供, 雖然都係不了了之, 但佢地間唔中有打來同我講, 佢地派人在我家門口, 無人應門, 無特別野

我同父母各自搬了屋, 即閃, 攪唔到我地

水晶宮

cissie 發表於 16-7-27 19:59
如果我老公吾肯幫我家人,我諗今生今世不相往來的是C6,冇可能原諒他咁冷血連老婆的親哥哥也不幫
...

幫佢還錢叫幫佢?

我哥賭, 我老豆幫佢還咗十年錢幾百萬, 成層樓輸埋, 叫幫佢?係鼓勵緊佢繼續賭,賭更大

自從大耳窿事件後, 我地決定走佬無人幫佢還, 佢破埋產, 佢無錢賭,佢果時開始真真正正介賭成功

首頁

尾頁

跳至