自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Joey8 發表於 19-9-5 17:41
問左,可以再俾7百幾再抽,但擔心又係抽中呢啲時間
...

點解再抽要7百幾?報一次快期$510就得,想重抽減低成本可以自己抽快期。
不過師傅攪錯路線未免太廢,其實你老公肥係師傅教得唔好呀?雖然放學時間一定路面一遍混亂,但你老公揸開車應該控車無難度,佢係要考規則啫,搵個正常嘅師傅講清楚重點應該要pass唔難。

男爵府

Joey8 發表於 19-9-16 20:29
如果你咁講不如一次過俾多啲錢考駕駛學院,俾三千幾又抽培正道就死得
同埋聽講培正道 ...

唔會培正特別嚴,忠義街如係第一次考都好易肥,就算揸哂全程正常,但只要有d唔夠小心、考官覺得駕駛態度唔足夠就肥。
我師傅話考官係每朝先知派去邊個考場,全港考官各個場都會去,如果你老公個師傅好,應該考當日會睇有咩考官,邊個嚴、邊個好人,盡量睇幾點登記可較高機會遇好官,雖然最終都睇運。

男爵府

Joey8 發表於 19-9-17 09:33
二部都唔合格,泊位原本pass,泊得好靚,出時衰左

我第一次聽有揸開車都衰泊位調頭 佢係咪好緊張?
通常泊位都唔pass,路試pass係好少,有嘅,但考官會睇揸得好謹慎先pass佢。

男爵府

Joey8 發表於 19-9-17 09:56
二個師傅都話佢完全冇問題,揸車好熟,所有野都理想,話佢之前太蠢,回流都唔拎番個香港車牌,佢地話識揸 ...

你老公今次個師傅都好唔掂喎。我肥左2次要再考,我都好無信心,師傅都一直鼓勵話唔會考唔到,每次學車都會有進步,就算自己唔覺。而考車係考rules,運氣都好重要,遇衰官揸到99分都會肥你,遇好官試過唔記得熄匙都pass。
咩叫無信心佢考到,師傅唔識教人就唔好害人

男爵府

michelle071180 發表於 19-9-17 10:42
真係架,唔記得熄匙都pass

真。我師傅話我知
個好官落車時同個考生講,下次記得熄匙喇,師傅話考生應該係路面所有野都做得好足,就無因呢樣野肥佢。

男爵府

Joey8 發表於 19-9-17 11:33
諗住沙田,但計過加晒所有野原來要一萬二千幾

其實駕院都唔包一定pass,如果佢係衰心理質素,考邊都無用。或者諗下人地麥明詩10A都考車考左4次,你老公下次如果pass代表醒過人地10A,就算考4次都係同高材生平手啫,咁會唔會無咁緊張

男爵府

Joey8 發表於 19-9-17 18:01
A1,加埋路票

自己抽快期$510。想減成本又揀時間就自己攪啦。我最快試過一抽到10日後就考。

首頁

尾頁

跳至