親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

我剛剛先book齊機票酒店, 聖誕出發。 啲酒店緊張到呢, 一日就無哂, 尤其是我訂三人房。

我想去霧島,但唔自駕去唔到咩地方, 結果轉左去高千穗峽住番晚。
宮崎就夾住高千穗前後一晚。我見如果搭巴士都幾急, 可能去唔哂著名既景點。

我家人超hea玩, 影相又耐。 都係預鬆啲時間好啲。

去8日, 半日櫻島,1日落指宿, 加3日宮崎高千穗峽果邊, 都無咩時間剩。

男爵府

justin08 發表於 16-10-27 13:23
回覆 TMC3012 的帖子

知道呀,去1日長琦住博多,1日去由布院住博多,1日門司港就回鹿兒島如果玩櫻島,指宿,宮 ...

我上年玩北九都8日, 不過hea玩。 其實長崎,熊本,由布院,別府,福崗每度地方一日都剛好咋。 上次都想去高千穗車程耐一來一回唔著數留番今次去。

男爵府

TMC3012 發表於 16-10-27 12:12
果邊啲酒店真係緊張啲, 我上次都係個幾月前出機票, 酒店機本上係冇得點揀
高千穗峽都遠吓喎, 霧島 ...

睇過但霧島巴士重疏過高千穗,高果邊好似有包車連司機玩景點(要再詳細研究)。 結果放棄左霧島, 今次無得1泊2食。

男爵府

himkwok0908 發表於 16-10-27 14:14
APA Hotel Kagoshima Tenmonkan
(APA鹿儿岛天文馆酒店)

我黎緊都住天文館站, 我見機場巴士好似尾站。 要再上網check check確實位置

男爵府

justin08 發表於 16-10-27 17:03
回覆 sambb 的帖子

如有高千穗包車,可否給我研究,謝謝

呢條link轆落底有高千穗觀光協會。 我未睇清楚佢既提案, 得閒要認真度下。

http://kimiyo.pixnet.net/blog/post/377563471

男爵府

csk 發表於 16-12-1 15:20
請問有冇試高千穗牛和夜晚睇神樂?我下星期一會在高千穗住一晚,希望好天氣。
...

我12月先去, 你番黎話我知。
下星期一好天喎, 8~17度。

男爵府

csk 發表於 16-12-1 15:14
我星期日去日南海岸,如果搭巴士,這間餐廳難去嗎?

你地唔講都唔知有龍蝦。 我見到有一間係叫 青島漁協直營餐廳,超平1500yen. 不過得lunch.
我等你番黎分享。

男爵府

JChan 發表於 16-12-2 10:02
我食過 1700 YEN

http://www.jf-miyazakishi.jp/restaurant/index.html

質素可以嗎? 另外有無宮崎牛推介。

首頁

尾頁

跳至