自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

上香土旅遊版中國,有好多隔離的貼.

珍珠宮

ru_663th 發表於 20-12-11 12:36
不明。搜尋...香土旅遊?

去香港討論區

珍珠宮

seaheart88 發表於 20-12-11 12:48
唔知過咗高峰期未。。。我見之前新聞報道有講話返到深圳過咗關等唔到隔離酒店。。餓等咗廿幾30個鐘
...
如果近珠海,可以去澳門或者珠海隔離,因只金巴一種工具,有限制班次,有個數預.
去深圳灣就無數睇,同埋人仔升值貴左,而太多人返大陸,酒店加價,維也納居然收7百幾一晚,搶錢.

去澳門就5千6,包食,留意到澳第二日才開始計14日,不過伙食唔得,有人講可以叫外賣,我問衞生局,職員話叫親友送外賣,出關即日的核酸報告,可以即晚12點前過珠海,過時唔得,但澳門做核酸100元,好平.

珍珠宮

ru_663th 發表於 20-12-11 15:12
請問酒店是過關去大陸時,有工作人員安排指定。。酒店嗎?還是自己要訂酒店
...
你講澳門定大陸?應該無得簡,佢安排,大陸而家好多人返,酒店都唔夠.我講維也納個師兄,搵街道辦先可以轉酒店,佢話有D一家大細,唔想再轉,焗俾1萬零.黑哂面.

珍珠宮

clyl03 發表於 20-12-12 10:37
我而家先睇到個帖,如果早d見,會提你,衣服不用多,最緊要食物夠多。我老公最後三天忍唔住叫美團。

仲有 ...
我都係咁話,已攞到報告,即是早一日採樣,咁多時間,唔識自己上網搵資訊,好似老人家,咩都唔識。

首頁

尾頁

跳至