自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Yeelim 發表於 21-10-26 15:30
第一次在MarketXXX 網購, 第一次買有張$50 COUPON, 需然要收 $20 運費 + 包裝費, 計落都可以平少少, 所以買 ...

其實結賬前有條款寫明,缺貨退錢,(多數無留意到),但無註明按比例退同全額退

wcpcelia    發表於 21-10-28 09:52

男爵府

Wistariatree 發表於 21-10-26 18:39
我第一次張單揀過一次,之後啲單就無得揀,setting又無得改,只好硬食

...

其實就算收左貨唔滿意都可打上熱線全單退款,當然已比的運費無得退
因為之前朋友試過買油,圖是寫有加送裝,但收貨無加送裝,打上客服,話可退貨退款

男爵府

_candy_ 發表於 21-10-26 19:25
佢地之前做買滿xx可以加$1換購貨品,睇落好抵咪買囉,最後$1貨缺貨喎,退$0.45,然後我嬲到落樓下間鋪睇下 ...

惠康apps送貨是指定果間送,唔一定是樓下間,好像我地將軍澳區,樓下就有marketplace同惠康,但送貨卻只限油塘惠康送貨,所以樓下有唔一定是送果間有貨

男爵府

bussi 發表於 21-10-28 09:20
回覆 Yeelim 的帖子

首先要問, 間垃圾網店點解成功落單會無貨交? 再而係唔係哩刻無貨就一世都無貨. 定係間 ...

我試過幾次收到缺貨退款通知,都是11點左右,選擇送貨時間是2點~6點,估計是10點前截單2點後送,即是10點開始根據落單順序pack貨,pack都果樣無貨先直接取消果樣貨品,我試過同朋友買同一樣野,遲一個鐘落單果個就缺貨退錢,可能店鋪當時貨架就只有幾件,遲落單就無貨退錢,覺得因為唔是在倉出貨,所以無法預知實際庫存,就會出現出貨時無貨

首頁

尾頁

跳至