自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

建議你唔好去探佢女女,佢心情而家一定唔好,可能會好歉疚,可能會好多野諗,亦可能唔想見其他人,你而家去探佢會俾到壓力佢
如果想俾支持你朋友,可以去病房門外探佢同佢傾下
但係朋友女女最好就唔好探住,佢可能之後會轉去精神科病房繼續治療

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

bbkq 發表於 23-11-24 09:36
千其吾好畀D醫生講,畀個女入精神病院吖,後果嚴重。

基本上自殺不遂,都可能要入精神科病房,不過精神科病房不等於精神病院,入面唔係一般人想像得咁恐怖

子爵府

bbkq 發表於 23-11-24 09:52
YouTube 大把人分享過精神科醫院經歷,一大班人困住,令佢地更覺得自己做錯了事,要受懲罰。嗰D所謂醫護的 ...

我係用自己嘅親身經歷嚟分享番,精神科病房只係唔俾你用電話,其他同一般病房分別唔太大,有電視睇,有活動(做手工,yoga…)當然你做啲咩會多少少人睇住,私隱度係差啲!其他日常活動有規律
醫護啲態度都唔會太差,會同院友傾下計(當然有某啲除外啦)

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊