跳至

首頁

尾頁

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你唔駛擔心啦, 讀返呀哥嗰間掂哂!

原帖由 mrs.so 於 09-9-10 20:11 發表
我細仔今年都係報小一, 你小朋友讀邊間幼稚園呀?我細仔讀圓玄幼稚園...

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我明天返幼稚園開家長會時派, open day就唔會去咯~

子爵府

搞笑! 大埔官小官中都唔掂, 人地沙田鬼咁掂, 難考到暈!

原帖由 mrs.so 於 09-9-11 19:22 發表
睇緊小學概欖, 官小都係收兩班, 咁大間校舍都係唔足生, 哎...

子爵府

其實我唔係好prefer全活動教學, 讀書始終係要坐定定先至入腦, 傳統教學都可以好輕鬆上課的, 並不是好多家長心目中所想, 一定是填鴨及大量抄寫功課.

小學基礎搞得好, 上到中學真係可以自動波, 唔駛點理架~

原帖由 mrs.so 於 09-9-13 18:45 發表
小班教學都唔代表全活動教學, 好似我細仔班主任講如果全活動教學對佢既中學係好有深遠影響...

子爵府

參加自行派位的家長, 在遞交表格到心儀小學時, 記得帶齊學校需要的文件正副本, 例如出生証明書, 兄姊在校就讀本學期手冊封面或畢業證書及出生證明書, 地址證明, 家長身份證(正本)...等等, 以免又要再行多趟.

首頁

尾頁

跳至